Tartă cu brânză
Delicioasă şi uşor de preparat, această tarta sărată este o alegere perfectă pentru cină.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină100 g unt1 gălbenuşsare5 linguri cu apă rece
Pentru umplutură
3 ouă
200 g brânză
100 g smântână
piper
2 dovlecei
200 g caşcaval tare
2 roşii cherry
Preparare
Pregăteşti aluatul,omogenizând toate ingredientele,apoi îl dai la frigider o jumătate de oră.
Pentru umplutură,baţi ouăle,adaugi brânza rasă,smântâna,piper,după gust. Speli dovleceii şi-i tai rondele potrivite.
Pe o planşetă presărată cu făină,întinzi aluatul,apoi îl aranjezi într-o formă rotundă,tapetată. Îl presezi cu degetele,acoperind şi marginile tăvii,apoi îl înţepi. Laşi aluatul în cuptorul preîncălzit 5-10 minute,apoi întinzi umplutura şi o acoperi cu rondele de dovlecei. Razi pe deasupra caşcavalul şi pui din loc în loc roşiile tăiate felii. Laşi tarta la cuptor până devine rumenă.