Tartă cu brânză şi cartofi, uşor de preparat
Tarta cu brânză şi cartofi este un aperitiv uşor de preparat şi pe placul tuturor, chiar şi al copiilor. Dacă nu ştii ce aperitiv să pregăteşti în acest weekend, noi îţi oferim o reţetă!
Ai nevoie de
Pentru aluat
400 g făină200 g unt1 gălbenuş1-2 linguri apă rece1 praf sare
Pentru umplutură
1 kg cartofi albi
200 g brânză temelea, uşor sărată
2 ouă
200 g smântână
1 praf de sare
piper
cimbru
1 ardei galben
1 ardei roşu
Cum se face tarta
Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubuleţe, până când aluatul capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi gălbenuşul, apa rece şi sarea, apoi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare, apoi îi scurgi, îi laşi la răcit şi-i descojeşti. Îi pasezi şi-i amesteci cu telemeaua rasă, ouăle, smântâna, sare, piper şi cimbru, după gust.
Întinzi o foaie din aluat, pe care o aşezi în formă, inclusiv pe margini, pui umplutura, o nivelezi şi aşezi deasupra felii de ardei. Tai tava la cuptor până când se rumeneşte tarta.