Tartă cu brânză şi frişcă

Tarta cu brânză şi frişcă e o reţetă pe placul tuturor.
Dificultate medie / Preparare: 3 h / 1 TARTĂ
Ai nevoie de
Pentru blat
400 g biscuiţi
150 g unt
Pentru cremă
1 pachet foi de gelatină
1/2 l lapte
150 g zahăr tos
½ kg brânză de vaci
1/2 l frişcă lichidă
2-3 mandarine
Pentru frişcă
1 l smântână dulce 32%
2 pahare zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru blat, fărâmiţezi biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Acoperi cu acest amestec fundul şi pereţii unei forme de tort cu partea de jos detaşabilă şi dai blatul la frigider o jumătate de oră.
Pentru cremă, înmoi foile de gelatină în apă rece. Separat, fierbi jumătate din cantitatea de lapte cu 100 de grame din zahărul tos. Stingi focul şi încorporezi foile de gelatină scurse de apă. Adaugi brânza de vaci, restul de lapte şi frişca bătută. Cureţi, speli şi mărunţeşti mandarinele pe care le amesteci cu grijă în cremă. Torni crema peste blatul de biscuiţi şi o dai la frigider alte 2 ore.
Pentru frişcă, mixezi smântâna rece 3-5 minute, pui zahărul şi continui să amesteci până se întăreşte. Întinzi frişca în strat uniform peste crema de brânză şi o dai din nou la rece peste noapte. O decorezi după imaginaţie.