Tartă cu brânză şi roşii

1 68618 original jpg jpeg

O tartă aperitiv delicioasă şi uşor de preparat, tartă cu brânză şi roşii.

Ingrediente de care ai nevoie:

Pentru aluat

500 g făină

250 g unt

2 gălbenuşuri

sare

100 ml apă rece

Pentru umplutură

5 ouă

400 g brânză

5 linguri smântână

piper

roşii cherry

busuioc

Mod de preparare:

Pentru aluat,amesteci făina cu untul rece,adaugi gălbenuşurile şi sarea. Torni apa treptat,până când aluatul nu se mai lipeşte de degete. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider cel puţin o jumătate de oră. Între timp,pregăteşti umplutura. Amesteci ouăle bătute cu brânza rasă,smântâna şi piperul. Întinzi aluatul,apoi îl aranjezi într-o tavă dreptunghiulară,de aragaz,tapetată. Îl înţepi din loc în loc. Întinzi uniform umplutura,apoi pui roşiile şi câteva frunze de busuioc. Presari puţină brânză peste tartă şi o dai la cuptor până se rumeneşte.