Tartă cu ciocolată
Ai nevoie de: 200 g unt, 400 g făină, 150 g zahăr pudră, 2 ouă, 1 praf de sare
Pentru umplutură
1 albuş
6 gălbenuşuri
6 linguri zahăr
300 g nuci măcinate
10 mieji de nucă
200 g ciocolată
coaja rasă de la 1 lămâie
Amesteci făina cu untul,iar când aluatul devine sfărâmicios pui ouăle,zahărul şi un praf de sare. Frămânţi până se omogenizează,după care-l înfăşori în folie de plastic şi-l dai la frigider 30 de minute. Întinzi aluatul în tavă,inclusiv de margini.
Freci gălbenuşurile cu zahărul,iar când capătă o consistenţă spumoasă încorporezi coaja de lămâie,nucile măcinate,ciocolata topită şi albuşul bătut spumă. Torni compoziţia peste blat şi aşezi din loc în loc miejii de nucă. Dai tarta la cuptor până ce se rumeneşte aluatul.
1 tavă
Preparare 70’
Dificultate medie