Tartă cu dovleac şi ghimbir
În medicina tradiţională indiană, ayurveda, ghimbirul este un condiment minune, cu statut de medicament. Planta, care creşte în Africa, India şi sudul Asiei, are efecte spectaculoase pentru sistemul digestiv, proprietăţi anticancerigene şi tratează cu succes numeroase alte afecţiuni.
Pentru a beneficia de proprităţile sale curative,trebuie să adaugi ghimbir în mâncare,aşa cum am făcut noi cu această tartă cu dovleac şi ghimbir,ori să faci ceai.
Tartă cu dovleac şi ghimbir – Ingrediente (1 tartă)
Pentru aluat
250 g făină
120 g unt,la temperatura camerei
2 linguri apă rece
1 ou
1 lingură zahăr
sare
Pentru umplutură
1 dovleac copt
1 lingură scorţişoară
1 lingură ghimbir
5 linguri zahăr
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 ml smântână
Pentru decor
1 mână fulgi migdale
1 lingură zahăr pudră