Tartă cu dovleac şi nuci, un desert irezistibil
Pregăteşte această tartă pentru cei dragi! E posibil să devină desertul lor preferat.
Ai nevoie de
Pentru aluat:
200 g făină
50 g zahăr
1 vârf cuţit sare
1 lingură apă rece
1 ou
100 g unt
Pentru umplutură:
500 g dovleac
125 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
75 g nucă
frişcă, pentru decor
Preparare
Pentru aluat, omogenizezi făina cu untul până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi pe rând, zahărul, sarea, oul şi apa. Frămânţi şi dai aluatul la frigider 2 ore. Întinzi o foaie de aluat, o aşezi într-o tavă tapetată şi o înţepi din loc în loc.Pentru umplutură, dai la copt dovleacul, apoi treci miezul prin blender până devine un piure fin pe care îl combini cu zahărul şi scorţişoara. Întinzi umplutura peste aluat şi dai tava la cuptor. Spre finalul coacerii, scoţi tava şi pui peste umplutură nuca tăiată grosier. După ce tarta s-a răcit, decorezi cu frişcă.