Tartă cu limetă

Încearcă această reţetă de tartă în serile de iarnă! Aroma ei plăcută îi va aduce împreună pe toţi ai casei!
Ai nevoie de
Pentru aluat
200 g făină
50 g zahăr
1 vârf cuţit sare
1 lingură apă rece
1 ou
100 g unt
Pentru umplutură
4 ouă
300 g zahăr
400 g iaurt
2 linguri griş
2 plicuri zahăr vanilat
1 limentă
1 plic tort-gelee
zahăr vanilat
Preparare
Pentru aluat, omogenizezi făina cu untul până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi pe rând, zahărul, sarea, oul şi apa. Frămânţi şi dai aluatul la frigider 2 ore. Întinzi o foaie din el, o aşezi într-o tavă tapetată şi o înţepi din loc în loc.
Amesteci brânza cu ouăle, iaurtul, grişul şi vanilia. Întinzi compoziţia aceasta peste aluat, nivelezi şi o dai la cuptor până se rumeneşte. După răcire, tai rondele subţiri limeta, iar rondelele pe jumătate. Tai tarta în triunghiuri şi, fără a le scoate din tavă, aşezi pe fiecare rondelele de limetă, apoi un strat de tort-gelee pregătit conform instrucţiunilor. La final, pudrezi cu zahăr.