Tartă cu limetă

1 79259 original jpg jpeg

Încearcă această reţetă de tartă în serile de iarnă! Aroma ei plăcută îi va aduce împreună pe toţi ai casei!

Ai nevoie de

Pentru aluat

200 g făină

50 g zahăr

1 vârf cuţit sare

1 lingură apă rece

1 ou

100 g unt

Pentru umplutură

4 ouă

300 g zahăr

400 g iaurt

2 linguri griş

2 plicuri zahăr vanilat

1 limentă

1 plic tort-gelee

zahăr vanilat

Preparare

Pentru aluat, omogenizezi făina cu untul până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi pe rând, zahărul, sarea, oul şi apa. Frămânţi şi dai aluatul la frigider 2 ore. Întinzi o foaie din el, o aşezi într-o tavă tapetată şi o înţepi din loc în loc.

Amesteci brânza cu ouăle, iaurtul, grişul şi vanilia. Întinzi compoziţia aceasta peste aluat, nivelezi şi o dai la cuptor până se rumeneşte. După răcire, tai rondele subţiri limeta, iar rondelele pe jumătate. Tai tarta în triunghiuri şi, fără a le scoate din tavă, aşezi pe fiecare rondelele de limetă, apoi un strat de tort-gelee pregătit conform instrucţiunilor. La final, pudrezi cu zahăr.