Tartă cu praz

1 63446 original jpg jpeg

Un aperitiv mai neconvenţional, dar absolut delicios! Iată cum se face tarta sărată cu praz!

Ai nevoie de

Pentru aluat

500 g făină

250 ml apă

25 ml ulei

2 g drojdie

1 praf de sare

Pentru umplutură

2 bucăţi praz

2 ouă

100 g smântână

100 g brânză uşor sărată

1 roşie

sare

piper

2 linguri ulei

1 ou,pentru uns

1 linguriţă chimen

Cum se prepară

Torni apa la temperatura camerei într-un vas,adaugi uleiul,sarea şi drojdia,apoi omogenizezi. Pui făina şi frămânţi energic până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Îl acoperi şi-l laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Toci prazul,dupăce i-ai îndepărtat primele două foi şi l-ai spălat şi-l căleşti în ulei 2-3 minute,apoi pui roşia descojită şi tocată. Dai deoparte,laşi la răcorit şi adaugi smântâna,ouăle,brânza rasă şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Tai un sfert din aluat şi-l dai deoparte,iar pe restul îl întinzi. Aşezi foaia într-o tavă tapetată,inclusiv pe margini,şi pui compoziţia.

Întinzi aluatul păstrat şi-l tai făşii,pe care le aşezi peste tartă. O ungi cu ou pe deasupra,presari chimen şi o dai la cuptor până când se rumeneşte.