Tartă cu praz

Un aperitiv mai neconvenţional, dar absolut delicios! Iată cum se face tarta sărată cu praz!
Ai nevoie de
Pentru aluat
500 g făină
250 ml apă
25 ml ulei
2 g drojdie
1 praf de sare
Pentru umplutură
2 bucăţi praz
2 ouă
100 g smântână
100 g brânză uşor sărată
1 roşie
sare
piper
2 linguri ulei
1 ou,pentru uns
1 linguriţă chimen
Cum se prepară
Torni apa la temperatura camerei într-un vas,adaugi uleiul,sarea şi drojdia,apoi omogenizezi. Pui făina şi frămânţi energic până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Îl acoperi şi-l laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Toci prazul,dupăce i-ai îndepărtat primele două foi şi l-ai spălat şi-l căleşti în ulei 2-3 minute,apoi pui roşia descojită şi tocată. Dai deoparte,laşi la răcorit şi adaugi smântâna,ouăle,brânza rasă şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Tai un sfert din aluat şi-l dai deoparte,iar pe restul îl întinzi. Aşezi foaia într-o tavă tapetată,inclusiv pe margini,şi pui compoziţia.
Întinzi aluatul păstrat şi-l tai făşii,pe care le aşezi peste tartă. O ungi cu ou pe deasupra,presari chimen şi o dai la cuptor până când se rumeneşte.