Tartă de ciocolată cu lapte condensat

1 60682 original jpg jpeg

Tartă de ciocolată cu lapte condensat este desertul care vă răsfaţă nu doar papilele gustative, ci toate simţurile! Plin de consistentă şi versatil, vă puteţi baza pe el în orice împrejurare, fie că îl pregătiţi pentru invitaţi, fie pentru o masă de duminică în familie.

Timp de pregătire:90 de minuteDificultatea reţetei:uşoarăNumăr porţii:12

180 g făină 000

100 g unt nesărat,rece

1 gălbenuş

1 linguriţă zahăr tos

1 linguriţă coajă de lămâie

2 linguriţe lapte condensat

350 g de ciocolată neagră

230 ml lapte condensat

1 linguriţă esenţă de rom

1 linguriţă esenţă de vanilie

50 g fulgi de migdale

50 g nuci

100 g zahăr ars în diverse forme

Mod de preparare t artă de ciocolată cu lapte condensat :

Pregătiţi toate ingredientele şi lăsaţi-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute,cu excepţia untului,care trebuie să fie foarte rece.

Amestecaţi ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie,până obţineţi o compoziţie omogenă. Rezultatul trebuie să fie un aluat compact,neted şi care nu se lipeşte de mâini. Apoi formaţi o bilă din aluat,acoperiţi-o cu folie alimentară şi lăsaţi-o la frigider 30 de minute.

După cele 30 minute,scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în 12 bucăţi egale,pe care le presaţi cu sucitorul până ce foaia de aluat ajunge la dimensiunea formei. Puneţi foaia de aluat în forma tapetată în prealabil cu unt şi presaţi-o bine pe margine. Se fac găuri pe fundul blatului cu vârful unei furculiţe şi se acoperă blatul cu hârtie de copt.

Se introduce forma în cuptorul preîncălzit 15 minute la 180 grade C,după care se scoate hârtia de copt. Se reintroduce la cuptor pentru încă 5 minute,până când blatul devine rumeniu.

Se mărunţeşte ciocolata,apoi se pune într-un bol încăpător,rezistent la temperaturi mari. Se pune laptele condensat într-o oală şi se încălzeşte pe aragaz. Lăsaţi-o pe foc până când da în clocot o singură dată. Imediat ce aţi observat că a ajuns la punctul de fierbere,stingeţi flacăra şi luaţi oală de pe aragaz.

Se toarnă laptele condensat peste ciocolata mărunţită şi se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn sau o spatulă specială până ce ganache-ul va deveni omogen. Adăugaţi şi esenţă de rom şi vanilie şi amestecaţi până la omogenizare. Lăsaţi-o apoi la temperatura camerei până la răcire.

Se toarnă în mini formele de blat crema de ciocolată preparată şi se introduce în frigider peste noapte. Înainte de servire se adaugă fulgi de migdale,nuci şi ornamentul din zahăr topit.

Această reţetă de tarta cu ciocolată îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef. La preparare s-a folosit lapte condensat Maresi.