Tartă gustoasă cu brânză şi spanac
Unul dintre cele mai bune aperitive de primăvară este tarta cu spanac şi brânză.
Ai nevoie de
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g spanac
300 g brânză de capră
100 g smântână
50 g şuncă
2 ouă
1 lingură făină
sare
piper,după gust
1 ou,pentru uns
Cum se prepară tarta
Combini făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi oul,sarea şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Îl întinzi şi-l aşezi în tavă,inclusiv pe margini,apoi îl înţepi din loc în loc.
Speli spanacul,îl scurgi şi-l toci. Mixezi brânza de capră sfârâmată cu smântâna,adaugi ouăle,făina,sare şi piper,după gust. Adaugi spanacul,şunca tăiată şi torni umplutura peste blat. Ungi tarta cu ou bătut şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte.