Tartă sărată

1 59137 original jpg jpeg

Te-ai săturat de clasicele aperitive şi vrei să-ţi surprinzi invitaţii cu ceva nou? Încearcă această tartă sărată, pe cât de simplu de făcut, pe atât de săţioasă!

Pentru o tavă pe care o poţi prepara în 70 de minute,ai nevoie de  6 ouă,500 g făină,5 linguri ulei,400 ml lapte,1 praf de copt,1 praf de sare,piper,1 cârnat afumat,2 ouă fierte tari,200 g pastramă,1 cubuleţ unt

Pasul 1

289d57e9f6a9e096546eedf96a3f686e jpg jpeg

Baţi ouăle spumă,adaugi uleiul,sare şi piper după gust. Torni laptele şi încorporezi făina împreună cu praful de copt. Amesteci bine pentru a nu se forma cocoloaşe.

Pasul 2

1072b9b5c4b8244cc1bce65a40f8b063 jpg jpeg

Tai cârnatul şi ouăle felii,iar pastrama cubuleţe.

Pasul 3

9042e2594bca33fcaf8bd39bccc52481 jpg jpeg

Decupezi o folie de aluminiu şi o aşezi pe fundul tăvii. Ungi folia cu unt. Aşezi feliile de ouă,intercalate cu felii de cârnat. Deasupra pui cubuleţele de pastramă. Torni aluatul de tarta intr-o tava de prajituri.

Pasul 4

a23efd141fda5169fda10a93d9057566 jpg jpeg

Ţii tarta sărată la cuptor până când tarta se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii. Laşi tarta sărată să se răcească,după care o răstorni pe un platou şi îndepărtezi folia de aluminiu.

sursa foto:Profimedia