Terină de pui cu dovlecei. Secretele pentru care se termină rapid
Nu vei da greş cu această terină de pui şi dovlecei! Va fi gustarea preferată a tuturor. Îţi arătăm ce anume o face atât de savuroasă!

Ingrediente pentru 5 porţii
3 dovlecei medii
400 g carne de pui tocată
100 g brânză tare, rasă
3 ouă
50 g pesmet
30 g griș
100 g mazăre, din conservă
sare
piper
oregano
Te-ar mai putea interesa: Terină de pui cu fistic, deliciul surpriză care îți cucerește familia!
Mod de preparare
Tai capetele de la doi dovlecei și-i razi, apoi îi amesteci cu brânza, ouăle, mazărea, carnea de pui, pesmetul, grișul, oregano, sare și piper, după gust. Aștepți 30 de minute.
Feliezi cât mai subțire dovlecelul rămas și așezi feliile pe marginile unei tăvi de cozonac, inclusiv pe margini. Ai grijă să tapetezi tava înainte. Pui compoziția în tavă și o nivelezi.
Vezi și: Terină de brânză cu dovlecei, sparanghel şi mazăre
Așezi tava într-o formă de cuptor, pe care o umpli pe jumătate cu apă. Dai forma la cuptor, la 200 °C, 70 de minute. Lași terina la răcorit înainte să o feliezi.
FOTO: Shutterstock






























