Ţi-a mai rămas feta prin frigider? Pregăteşte brânza pentru următoarele bunătăţi de casă!

3 shutterstock 1449604481 jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată ce preparate delicioase poţi pregăti cu brânza feta? Dacă ai rămas în pană de idei, îţi venim în ajutor cu următoarele reţete!

Brânza feta este un aliment cu marcă protejată, asta înseamnă că brânza făcută în anumite zone din Grecia poate fi numită “feta”. În regiunile respective, feta se prepară din lapte de oaie şi de capră. Are o textură cremoasă şi un gust uşor înţepător. Producătorii lasă feta în apă cu sare, timp de două luni. Este săracă în grăsimi şi calorii, plus că mai conţine proteine, carbohidraţi, vitaminele A, K, B2, B5, B9 şi B12, calciu, sodiu şi fosfor. 

În afară de salate, iată cum mai poţi combina feta: 

Cremă de brânză picantă 

shutterstock 320528006 jpg jpeg

Tirokafteri sau crema de brânză picantă este una dintre preparatele tradiţionale cu specific grecesc. 

Ingrediente 

  • 350 g brânză feta 
  • 85 g iaurt grecesc, opţional
  • 1-2 căţei de usturoi 
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • fulgi de chili, după gust 
  • ½ linguriţă oregano uscat 
  • sare, după gust
  • piper, după gust 
  • măsline negre fără sâmburi, pentru decor

Mod de preparare 

Într-un blender, pui toate ingredientele şi mixezi până obţii o pastă cremoasă. Dai deoparte la frigider cel puţin 2 h. Serveşti cu pită. 

Bouyourdi 

shutterstock 744300724 jpg jpeg

Este un aperitiv foarte apreciat de către turiştii care îşi petrec vacanţa în staţiunile din Grecia. 

  • 500 g brânză feta 
  • 2 roşii medii
  • 2 ardei graşi verzi, medii  
  • 60 ml ulei de măsline 
  • 1 linguriţă oregano uscat 
  • fulgi de chilli, după gust 
  • sare, după gust
  • 1 praf de piper, opţional 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Ungi tava de cuptor cu o lingură cu ulei de măsline. Aşezi roşiile tăiate felii, apoi presari brânza feta sfărâmată şi oregano uscat. Adaugi rondelele de ardei gras şi fulgii de chilli. Stropeşti cu uleiul rămas şi asezonezi cu sare după gust şi, dacă doreşti, cu 1 praf de piper. Dai tava la cuptor 15-20 de minute până se rumeneşte. Serveşti cald, cu pită. 

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 



Recente

Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png