Ţi-a mai rămas feta prin frigider? Pregăteşte brânza pentru următoarele bunătăţi de casă!

3 shutterstock 1449604481 jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată ce preparate delicioase poţi pregăti cu brânza feta? Dacă ai rămas în pană de idei, îţi venim în ajutor cu următoarele reţete!

Brânza feta este un aliment cu marcă protejată, asta înseamnă că brânza făcută în anumite zone din Grecia poate fi numită “feta”. În regiunile respective, feta se prepară din lapte de oaie şi de capră. Are o textură cremoasă şi un gust uşor înţepător. Producătorii lasă feta în apă cu sare, timp de două luni. Este săracă în grăsimi şi calorii, plus că mai conţine proteine, carbohidraţi, vitaminele A, K, B2, B5, B9 şi B12, calciu, sodiu şi fosfor. 

În afară de salate, iată cum mai poţi combina feta: 

Cremă de brânză picantă 

shutterstock 320528006 jpg jpeg

Tirokafteri sau crema de brânză picantă este una dintre preparatele tradiţionale cu specific grecesc. 

Ingrediente 

  • 350 g brânză feta 
  • 85 g iaurt grecesc, opţional
  • 1-2 căţei de usturoi 
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • fulgi de chili, după gust 
  • ½ linguriţă oregano uscat 
  • sare, după gust
  • piper, după gust 
  • măsline negre fără sâmburi, pentru decor

Mod de preparare 

Într-un blender, pui toate ingredientele şi mixezi până obţii o pastă cremoasă. Dai deoparte la frigider cel puţin 2 h. Serveşti cu pită. 

Bouyourdi 

shutterstock 744300724 jpg jpeg

Este un aperitiv foarte apreciat de către turiştii care îşi petrec vacanţa în staţiunile din Grecia. 

  • 500 g brânză feta 
  • 2 roşii medii
  • 2 ardei graşi verzi, medii  
  • 60 ml ulei de măsline 
  • 1 linguriţă oregano uscat 
  • fulgi de chilli, după gust 
  • sare, după gust
  • 1 praf de piper, opţional 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Ungi tava de cuptor cu o lingură cu ulei de măsline. Aşezi roşiile tăiate felii, apoi presari brânza feta sfărâmată şi oregano uscat. Adaugi rondelele de ardei gras şi fulgii de chilli. Stropeşti cu uleiul rămas şi asezonezi cu sare după gust şi, dacă doreşti, cu 1 praf de piper. Dai tava la cuptor 15-20 de minute până se rumeneşte. Serveşti cald, cu pită. 

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg