Tocăniţă de vită

1 79387 original jpg jpeg

Dacă îţi place carnea de vită, încearcă această tocăniţă care va fi, cu siguranţă, pe gustul familiei tale! Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru o mâncărică gustoasă şi apetisantă!

Ai nevoie de:

800 g carne de vită, tăiată cubuleţe

3 morcovi, tăiaţi rondele

2 cepe

sare, după gust

piper, după gust

2 foi dafin

1 linguriţă boia dulce

2-3 căţei de usturoi, pisaţi

½ linguriţă zahăr brun

500 ml bere neagră

Mod de preparare

Pui carnea la fiert în apă atât cât să o acopere cu două degete. Spumezi de câte ori este nevoie. Între timp, tai legumele. Adaugi legumele, dafinul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul şi zahărul în vasul în care a fiert carnea, după ce apa a scăzut. Torni berea şi acoperi. Laşi pe foc până capătă consistenţa unei tocane.

Pentru a se îmbina şi mai bine aromele, dai tocăniţa la cuptorul încins 15-20 de minute.