Tocăniţă de vită

Dacă îţi place carnea de vită, încearcă această tocăniţă care va fi, cu siguranţă, pe gustul familiei tale! Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru o mâncărică gustoasă şi apetisantă!
Ai nevoie de:
800 g carne de vită, tăiată cubuleţe
3 morcovi, tăiaţi rondele
2 cepe
sare, după gust
piper, după gust
2 foi dafin
1 linguriţă boia dulce
2-3 căţei de usturoi, pisaţi
½ linguriţă zahăr brun
500 ml bere neagră
Mod de preparare
Pui carnea la fiert în apă atât cât să o acopere cu două degete. Spumezi de câte ori este nevoie. Între timp, tai legumele. Adaugi legumele, dafinul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul şi zahărul în vasul în care a fiert carnea, după ce apa a scăzut. Torni berea şi acoperi. Laşi pe foc până capătă consistenţa unei tocane.
Pentru a se îmbina şi mai bine aromele, dai tocăniţa la cuptorul încins 15-20 de minute.