Tocăniţă de vită cu morcovi
Ingrediente: 600 g carne de vită, 3-4 morcovi mai subţiri, 2-3 linguri ulei de măsline,1 ceapă mare, 3 căţei de usturoi, 3 linguri pastă de roşii, 200 ml vin roşu dulce, 2 foi de dafin, sare, piper.
Cum se prepară:
1. Se taie carnea cuburi şi se rumeneşte uşor,pe toate părţile,în uleiul bine încins,amestecând permanent,până îşi schimbă culoarea. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt,după gust,2-3 linguri de apă şi se lasă să se călească în continuare încă 5 minute.
2. Se adaugă foile de dafin,un pahar cu apă,vinul roşu,se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă,la foc mic,circa 25 de minute,până când carnea este bine pătrunsă. Dacă este nevoie,se mai adaugă puţină apă caldă.
3. Se adaugă morcovii tăiaţi bucăţele şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se pune pasta de roşii diluată cu puţină apă,se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă 1-2 minute. Se serveşte cu spanac şi piure de cartofi.