Tort „catifea roşie“

Un tort cu cremă fină de brânză şi un blat moale, într-o culoare inedită. Este ideal pentru mesele festive. Află cum se prepară acest tort foarte delicios.
Ai nevoie de
Pentru blat
4 ouă
80 g zahăr
100 g făină
1 praf de sare
300 g sfeclă roşie
Pentru cremă
100 g unt
700 ml lapte
50 g făină
4 gălbenuşuri
150 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g nucă,pentru decor
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri,iar acestea din urmă le mixezi cu zahărul,până capătă o consistenţă cremoasă. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Coci sfecla,o descojeşti şi o pasezi,până capătă consistenţa unui piure. Pentru o consistenţă mai fină a blatului,trece piureul prin sită. Pui sfecla în crema de gălbenuşuri,adaugi albuşurile şi,la final,făina,amestecând cu mişcări uşoare. Torni blatul într-o formă de tort tapetată şi-l ţii la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit,în tai în jumătate.
Pentru cremă,mixezi gălbenuşurile cu zahărul,iar după ce s-au omogenizat torni 100 ml lapte şi făina,amestecând energic să nu se formeze cocoloaşe. Pui pe foc restul de lapte,iar după ce a dat un clocot,îl torni peste crema de gălbenuşuri. Pui compoziţia din nou pe foc şi amesteci,până când începe să se îngroaşe. Adaugi esenţa de vanilie,stingi focul şi laşi crema la răcorit,amestecând din când în când. Mixezi untul la temperatura camerei,până capătă o consistenţă cremoasă,şi-l încorporezi în crema de vanilie. Dai crema la frigider pentru cel puţin o oră. Întinzi o parte din cremă peste prima felie de blat,aşezi restul de blat şi îmbraci marginile tortului cu cremă şi nucă zdrobită. Decorezi tortul cu crema rămasă,după imaginaţie.
1 tort
Preparare 120’
Dificultate medie