Tort cu banane

1 81274 original jpg jpeg

Acest tort special e ideal pentru o aniversare în familie fiindcă va fi pe gustul tuturor.

Dificultate medie / Preparare: 2 h 30' / 1 TORT

Ai nevoie de 

Pentru blat

200 g biscuiţi digestivi

150 g unt

Pentru cremă 

1 pachet foi de gelatină

3 gălbenuşuri

500 g zahăr

50 g unt

2 banane

2 linguri zeamă de lămâie

250 g frişcă

Pentru glazură 

100 g ciocolată cu lapte

100 ml frişcă lichidă

Pentru decor 

3 banane

frişcă

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci bine cu untul moale, apoi întinzi uniform pe fundul unei tăvi rotunde, cu laturile detaşabile. Presezi şi dai tava la frigider o jumătate de oră.

Pentru cremă, înmoi foile de gelatină în apă rece. Amesteci pe baie de aburi gălbenuşurile, zahărul şi untul. Dai deoparte şi, cât este caldă compoziţia, adaugi foile de gelatină scurse şi amesteci. Descojeşti bananele, le stropeşti cu zeama de lămâie şi le zdrobeşti până obţii un piure. Înglobezi piureul de banane şi frişca bătută. Cureţi 2 banane, le tai pe lung, apoi în bucăţi. Torni jumătate din cantitatea de cremă peste blatul de biscuiţi. Aşezi bucăţile de banane şi le acoperi cu restul de cremă. Dai tava la frigider alte 2 ore.  

Pentru glazură, pui pe foc mic frişca lichidă şi, când începe să fiarbă, stingi focul şi adaugi ciocolata ruptă în bucăţi. Omogenizezi compoziţia cu ajutorul unui tel. Laşi glazura să se răcorească înainte de a o întinde pe tort, iar după ce acoperi tortul şi nivelezi, dai din nou tava la rece o oră. La final, desprinzi marginile formei şi decorezi tortul cu frişcă şi felii de banane.