Tort cu brânză
O variantă delicioasă pentru aniversări sau alte ocazii. Acest tort cu brânză nu este dificil de realizat, fiind gata în aproape o oră şi va fi apreciat de invitaţi.
Ingrediente de care ai nevoie:
Pentru blat
200 g făină
125 g unt
100 g zahăr
3 linguri cacao
1 gălbenuş
½ plic praf de copt
1 lingură smântână
Pentru umplutură
500 g brânză proaspătă de vaci
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 ouă
150 g zahăr
3 linguri griş
100 g zmeură
1 plic gelatină
100 ml compot de fructe
Cum se prepară:
Mixezi untul cu zahărul,iar când capătă o consistenţă cremoasă,adaugi gălbenuşul. Încorporezi smântâna şi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. La final trebuie să obţii un aluat elastic,pe care-l întinzi după forma tăvii. Îl aşezi într-o tavă de tort,cu pereţi detaşabili.
Mixezi brânza de vaci,bine scursă,cu ouăle,zahărul şi grişul,o pui peste blat şi o nivelezi. Dai prăjitura la cuptor 40-45 de minute,până când brânza se rumeneşte uşor pe deasupra. Laşi prăjitura să se răcorească şi aşezi zmeura. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul de fructe. Torni peste prăjitură şi dai la rece,cel puţin 2 ore,înainte să o scoţi din tavă.