Tort cu caise şi budincă de vanilie

1 63328 original jpg jpeg

Pentru a pregati aceasta reteta de tort cu caise şi budincă de vanilie ai nevoie de: 200 g zahăr, 200 g făină, esenţă vanilie, 8 ouă, 1 praf de sare, coaja de la 1 lămâie

Pentru umplutură

500 g smântâna pentru frişcă

4 ouă

12 g gelatină

100 ml lapte

200 g zahăr 

300 g caise

gem caise

Pentru ornat

caise din compot,scurse şi tăiate în jumătate

frunze mentă

ciocolată răzuită

150 g fulgi migdale

Mod de preparare tort cu caise şi budincă de vanilie:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul,iar gălbenuşurile le freci cu un praf de sare. Presari coaja de lămâie şi esenţa de vanilie peste gălbenuşuri şi încorporezi albuşurile,amestecând uşor. La final pui,în ploaie,făina. Tapetezi o formă de tort cu hârtie de copt,torni blatul şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit înainte să-l tai în trei felii.

Pentru cremă de tort,amesteci ouăle cu zahărul până când acesta se topeşte şi încorporezi laptele în fir subţire,apoi îl pui pe foc şi amesteci continuu până devine o compoziţie consistentă. Hidratezi gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi,după ce s-a răcorit amestecul,o încorporezi şi laşi la răcit. 

Baţi frişca rece de la frigider şi trei sferturi,restul păstrezi pentru ornate,o încorporezi,de jos în sus,în crema răcită,apoi o parte din ea o întinzi peste prima felie de blat.

Cureţi caisele de sâmburi,le tai jumătăţi şi aşezi din loc în loc câte o bucată şi câte o linguriţă de gem. Aşezi al doilea blat şi repeţi operaţiunea. Apoi,pui ultima felie. Întinzi frişca păstrată peste el şi pe lateralele tortului. Ornezi acest tort cu budincă de vanilie si cu cateva jumătăţi de caisă din compot,frunze de mentă şi ciocolată răzuită. Împrăştii fulgii de migdale pe părţile laterale ale tortului. Laşi acest tort cu caise şi budincă de vanilie la frigider cel puţin 3 ore.

Dificultate mare

90’

1 tort