Tort cu foi de bezea şi cremă de ciocolată
Cum se apropie petrecere de Revelion, prepararea unui tort în avans te-ar putea ajuta să fii gata cu pregătirile şi să reduce stresul provocat de aglomerarea treburilor. Îţi propunem un tort cu foi de bezea şi cremă de ciocolată.
Numit şi tort Pavlova, acest desert cu foi de bezea se poate prepara în avans, urmând să fie montat cu puţin înainte de servire. Constă în blaturi suprapuse de bezea, peste care se adaugă cremă, frişcă sau fructe, după cum doreşti. Desertul a fost creat în onoarea balerinei ruse Anna Pavlova, în timpul turneelor din Australia şi Noua Zeelandă din anii 1920. Iată o reţetă rapidă şi gustoasă, care îţi va încânta papilele gustative!
Ingrediente pentru opt porţii
8 albuşuri
300 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
100 g amidon de porumb
2 linguriţe oţet
2 linguriţe zeamă de lămâie
Pentru umplutură:
600 ml frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
3 pliculeţe de ness
2-3 căpşuni
1 tabletă ciocolată cu lapte, pentru decor
Te-ar mai putea interesa: Tort delicios cu napolitane și nucă, un desert simplu de preparat
Mod de preparare
Combini 60 g de zahăr cu amidonul. Baţi albuşurile cu zeama de lămâie, apoi adaugi treptat restul de zahăr şi zahărul vanilat. Înglobezi şi zahărul cu amidon şi oţetul.
Transferi compoziţia într-o tavă tapetată în care ai desenat un cerc. Ai grijă ca marginile să fie puţin mai ridicate, astfel încât bezeaua să fie puţin adâncă la mijloc, ca o farfurie. Coci blatul o oră şi jumătate.
Vezi şi: Tort cu biscuiţi şi caramel
Procedezi asemănător cu compoziţia rămasă, astfel încât vei mai obţine încă două blaturi. Le laşi la răcit.
Între timp, baţi frişca lichidă cu zahărul pudră şi nessul. Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Pe un platou, aşezi un blat de bezea pe care îl acoperi cu o treime din cantitatea de umplutură cu frişcă, cu ajutorul unui poş. Procedezi asemănător cu celelalte două blaturi. Ornezi cu căpşuni tăiate pe jumătate şi cu ciocolata toptită.
FOTO: Shutterstock