Tort cu mere şi cremă de zahar ars. Reţeta cu care nu dai greş

tort cu mere şi cremă de zahar ars jpeg

Cine nu iubeşte crema de zahăr ars? Iar dacă o aşezi pe un blat pufos şi deasupra adaugi mere caramelizate, rezultatul va fi unul cu adevărat spectaculos. Sună bine, nu-i aşa? Iată cum prepari un tort cu mere şi cremă de zahar ars. Un deliciu!

Tort cu mere şi cremă de zahar ars - Ingrediente

Sirop 

- 10 linguri de zahăr tos

Cremă pentru tort cu mere şi cremă de zahăr ars

- 8 ouă

- 1 L de lapte 

- 200 g de zahăr tos

- 20 g zahăr vanilat

- 6 - 8 mere

- 50 g unt

- scorţişoară 

Blat pentru tort cu mere şi cremă de zahăr ars

- 4 ouă

- 4 linguri de zahăr

- 4 linguri de făină

Încearcă şi: Cea mai bună cremă de zahăr ars cu struguri

Tort cu mere şi cremă de zahăr ars - Mod de preparare 

Într-o oală mare, de aproximativ 4 L, topiţi zahărul pentru sirop. Puteţi folosi şi o formă de tort. Mai exact, se pune cratiţa pe foc şi vom amesteca zahărul până când se topeşte şi capătă o culoare maronie. Stingem focul apoi vom apleca vasul cu atenţie în toate părţile pentru ca zahărul topit să îmbrace tot interiorul.Caramelul trebuie lăsat să se răcească şi să se întărească.

Se curăţă merele şi se aşază peste caramelul întărit.Jumătăţile de mere le vom aşeza cu scobitura unde a fost cotorul în sus pentru a aşeza în fiecare câte un cubuleţ de unt, apoi presărăm scorţişoară.

Pentru a prepara un tort cu mere şi cremă de zahăr ars, o altă modalitate este să să puneţi merele într-o oală, împreună cu un cub de unt, puţină apă şi scorţioşară. Se lasă pe foc mic până se înmoaie. Aveţi grijp când le amestecaţi să nu le zdrobiţi. Le punem la cuptorul încins timp de 20 de minute. 

Cât trebuie să stea desetul la cuptor

Scoatem forma de tort din cuptor după cele 20 de minute şi peste merele caramelizate turnăm crema de zahar ars. Se amestecă ingredientele cu mixerul sau cu telul până se omogenizează, apoi o băgăm la cuptor pentru încă 30 de minute.  

În acest timp, facem blatul din 4 ouă, 4 linguri de zahăr şi 4 de făină. Turnăm balatul peste crema de zahăr ars şi lăsăm la cuptor până se rumeneşte uşor, timp de aproximativ 15-20 de minute. 

După ce scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm puţin la răcit, apoi îl răsturnăm pe un platou mare. Nu ridicăm forma decât după jumătate de oră. Astfel, blatul va absorbi din siropul format în tavă. Este de preferat să facem seara acest tort cu mere şi cremă de zahăr ars şi să-l lăsăm până dimineaţa în frigider. 

Poftă bună! :)



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg