Tort cu mere şi cremă de zahar ars. Reţeta cu care nu dai greş

tort cu mere şi cremă de zahar ars jpeg

Cine nu iubeşte crema de zahăr ars? Iar dacă o aşezi pe un blat pufos şi deasupra adaugi mere caramelizate, rezultatul va fi unul cu adevărat spectaculos. Sună bine, nu-i aşa? Iată cum prepari un tort cu mere şi cremă de zahar ars. Un deliciu!

Tort cu mere şi cremă de zahar ars - Ingrediente

Sirop 

- 10 linguri de zahăr tos

Cremă pentru tort cu mere şi cremă de zahăr ars

- 8 ouă

- 1 L de lapte 

- 200 g de zahăr tos

- 20 g zahăr vanilat

- 6 - 8 mere

- 50 g unt

- scorţişoară 

Blat pentru tort cu mere şi cremă de zahăr ars

- 4 ouă

- 4 linguri de zahăr

- 4 linguri de făină

Încearcă şi: Cea mai bună cremă de zahăr ars cu struguri

Tort cu mere şi cremă de zahăr ars - Mod de preparare 

Într-o oală mare, de aproximativ 4 L, topiţi zahărul pentru sirop. Puteţi folosi şi o formă de tort. Mai exact, se pune cratiţa pe foc şi vom amesteca zahărul până când se topeşte şi capătă o culoare maronie. Stingem focul apoi vom apleca vasul cu atenţie în toate părţile pentru ca zahărul topit să îmbrace tot interiorul.Caramelul trebuie lăsat să se răcească şi să se întărească.

Se curăţă merele şi se aşază peste caramelul întărit.Jumătăţile de mere le vom aşeza cu scobitura unde a fost cotorul în sus pentru a aşeza în fiecare câte un cubuleţ de unt, apoi presărăm scorţişoară.

Pentru a prepara un tort cu mere şi cremă de zahăr ars, o altă modalitate este să să puneţi merele într-o oală, împreună cu un cub de unt, puţină apă şi scorţioşară. Se lasă pe foc mic până se înmoaie. Aveţi grijp când le amestecaţi să nu le zdrobiţi. Le punem la cuptorul încins timp de 20 de minute. 

Cât trebuie să stea desetul la cuptor

Scoatem forma de tort din cuptor după cele 20 de minute şi peste merele caramelizate turnăm crema de zahar ars. Se amestecă ingredientele cu mixerul sau cu telul până se omogenizează, apoi o băgăm la cuptor pentru încă 30 de minute.  

În acest timp, facem blatul din 4 ouă, 4 linguri de zahăr şi 4 de făină. Turnăm balatul peste crema de zahăr ars şi lăsăm la cuptor până se rumeneşte uşor, timp de aproximativ 15-20 de minute. 

După ce scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm puţin la răcit, apoi îl răsturnăm pe un platou mare. Nu ridicăm forma decât după jumătate de oră. Astfel, blatul va absorbi din siropul format în tavă. Este de preferat să facem seara acest tort cu mere şi cremă de zahăr ars şi să-l lăsăm până dimineaţa în frigider. 

Poftă bună! :)