Tort de bezea cu mandarine, reţeta pas cu pas

1 79627 original jpg jpeg

Crocant la exterior şi moale la interior, acest tort îţi va încânta papilele gustative.

Ai nevoie de

Pentru foi

4 albuşuri

250 g zahăr pudră

Pentru cremă

500 ml frişcă lichidă

1 ½ pliculeţe întăritor frişcă

esenţă de vanilie

200 g feliuţe mandarine

2-3 linguriţe zeamă lămâie

Pentru decor

100 g fulgi migdale

profimedia 0210212231 jpg jpeg

Pentru foi, pui albuşurile cu zahărul într-un vas, la foc mic şi amesteci până când se topeşte.

Pasul 2

profimedia 0210212213 jpg jpeg

Dai vasul la o parte, torni conţinutul într-un castron şi îl mixezi până obţii o spumă tare.

Pasul 3

profimedia 0210212198 jpg jpeg

Întinzi bezeaua obţinută în două tăvi în care ai aşezat 2 hârtii de copt, decupate, în prealabil, în formă de cerc cu diametrul de 22-26 cm. Le dai pe rând, la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. După ce le scoţi, laşi foile să se răcească.

Pasul 4

profimedia 0210212176 jpg jpeg

Mixezi 3 minute frişca împreună cu esenţa de vanilie, lămâia şi întăritorul pentru frişcă. Întinzi jumătate din cremă pe prima foaie de bezea şi aşezi, din loc în loc, feliuţele de mandarine. Pui a doua felie, ungi cu crema rămasă, aşezi mandarinele şi ornezi cu fulgi de migdale.

Preparare 2h 30'

1 tort