Tort delicios cu fructe de pădure
Un tort dulce-acrişor pentru ocazii festive. Se prepară destul de simplu, însă trebuie ţinut la rece în jur de 4 ore. Iată de ce ai nevoie şi cum se prepară.
Ingrediente:
300 g pişcoturi
100 g unt-pentru blat
300 g brânză de vaci
1/2 linguriţă sare
200 g zahăr
1 lingură cu zahăr vanilinat
1 pahar cu frişcă
3 foi de gelatină
1 pahar cu afine
1 pahar cu mure
2 pahare cu zmeură
2 linguri cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Fărâmăm pişcoturile şi le amestecăm cu unt înmuiat. Obţinem o pastă uniformă,pe care o întindem în strat de 1-2 cm pe un platou sau pe o farfurie mare. Pregătim umplutura:amestecăm brânza de vaci cu 100 g zahăr,punem un praf de sare,omogenizăm. Parfumăm cu vanilie,adăugăm gelatina înmuiată în apă fierbinte,batem amestecul cu furculiţa. Când crema se întăreşte adăugăm frişca,batem în continuare ca să încorporăm omogen. Zdrobim zmeură,amestecăm cu 100 g zahăr tos,fierbem pe foc moale până devine pastă. Întindem cu lama cuţitului pasta de zmeură pe blatul de pişcoturi. Punem peste blat crema de brânză,presărăm fructele spălate pe toată suprafaţa tortului,ţinem la rece 3-4 ore. Servim tortul tăiat felii în rază.