Tort delicios cu zmeură

Pentru a sărbători venirea primăverii, şi nu numai, prepară acest tort cu zmeură în culorile mărţişorului.
Ai nevoie de
Pentru blatul alb
5 ouă
100 g făină
50 g amidon
1 linguriţă praf de copt
100 g zahăr
3 linguri ulei
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru blatul roşu
100 g făină
80 g unt
75 g zahăr
1 ou
5 linguri piure de sfeclă roşie
3 linguri smântână
3 linguri lapte bătut
½ linguriţă praf de copt
1 praf de sare
1 borcan gem de zmeură
50 ml compot
Pentru glazură
300 g zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
½ linguriţă esenţă de vanilie
apă
Cum se prepară
Pentru blatul alb,freci spumă ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie,apoi torni în fir subţire uleiul şi încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi cu amidonul. Pui compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească,apoi îl tai în jumătate,pe lung.
Pentru blatul roşu,mixezi oul cu zahărul,smântâna,piureul şi laptele bătut. Încorporezi făina amestecată cu sarea şi,la final,torni untul topit. Pui blatul într-o tavă tapetată şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
Ungi cu gem prima felie de blat alb,aşezi blatul roşu,îl ungi cu gem şi pui felia de blat rămasă,apoi îl însiropezi.
Pentru pasta de zahăr,amesteci zeama de lămâie cu esenţa de vanilie,o torni peste zahăr şi adaugi apă cât să obţii o pastă lichidă. Îmbraci tortul în glazura de zahăr şi îl ţii la rece să se întărească glazura.