Tort franţuzesc cu ciocolată

1 66501 original jpg jpeg

Tortul Cotillon este vedeta prăjiturilor franţuzeşti deoarece are în compoziţia sa mai multe sortimente de ciocolată fină. Învaţă cum se prepară un tort franţuzesc cu ciocolată!

De ce ai nevoie pentru tort franţuzesc cu ciocolată

Pentru blat

 3 ouă

1 lingură suc de lămâie

3 linguri cacao

80 g zahăr

70 g făină

Pentru crema de ciocolată

200 g ciocolată neagră

100 g ciocolată cu lapte

2 linguri coniac

2 linguri cafea espreeso

5 ouă

125 g frişcă

2 linguri zahăr vanilat

50 g zahăr

Pentru glazură

200 g zahăr

150 g ciocolată neagră

125 ml apă

Pentru decor

200 g ciocolată albă

Cum se prepară tort franţuzesc cu ciocolată

Pentru blat,separi ouăle şi baţi albuşurile cu zeama de lămâie spumă tare. Adaugi treptat zahărul,gălbenuşurile,făina şi cacaua. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit.

Pentru cremă,rupi ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi împreună cu cafea şi coniacul. Dai deoparte şi separi ouăle. Freci gălbenuşurile cu zahărul vanilat pe baie de aburi şi ţii până ce crema se îngroaşă. Încorporezi crema de gălbenuşuri peste ciocolată iar după ce s-au omogenizat pui frişca şi albuşurile bătute spumă.

Tai blatul în patru felii egale şi ungi fiecare felie cu cremă şi tai tortul la rece câteva ore.

Pentru glazură,amesteci apa cu zahărul şi pui pe foc 5-6 minute. Dai deoparte şi laşi la răcorit,iar între timp topeşti ciocolata. O încorporezi în siropul de zahăr şi laşi glazura la răcorit,după care o întinzi peste tort. Nivelezi şi dai la rece. După o oră decorezi tortul cu ciocolată albă,după imaginaţie.

Sursa foto https://www.finedininglovers.com