Tort franţuzesc cu ciocolată

Tortul Cotillon este vedeta prăjiturilor franţuzeşti deoarece are în compoziţia sa mai multe sortimente de ciocolată fină. Învaţă cum se prepară un tort franţuzesc cu ciocolată!
De ce ai nevoie pentru tort franţuzesc cu ciocolată
Pentru blat
3 ouă
1 lingură suc de lămâie
3 linguri cacao
80 g zahăr
70 g făină
Pentru crema de ciocolată
200 g ciocolată neagră
100 g ciocolată cu lapte
2 linguri coniac
2 linguri cafea espreeso
5 ouă
125 g frişcă
2 linguri zahăr vanilat
50 g zahăr
Pentru glazură
200 g zahăr
150 g ciocolată neagră
125 ml apă
Pentru decor
200 g ciocolată albă
Cum se prepară tort franţuzesc cu ciocolată
Pentru blat,separi ouăle şi baţi albuşurile cu zeama de lămâie spumă tare. Adaugi treptat zahărul,gălbenuşurile,făina şi cacaua. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit.
Pentru cremă,rupi ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi împreună cu cafea şi coniacul. Dai deoparte şi separi ouăle. Freci gălbenuşurile cu zahărul vanilat pe baie de aburi şi ţii până ce crema se îngroaşă. Încorporezi crema de gălbenuşuri peste ciocolată iar după ce s-au omogenizat pui frişca şi albuşurile bătute spumă.
Tai blatul în patru felii egale şi ungi fiecare felie cu cremă şi tai tortul la rece câteva ore.
Pentru glazură,amesteci apa cu zahărul şi pui pe foc 5-6 minute. Dai deoparte şi laşi la răcorit,iar între timp topeşti ciocolata. O încorporezi în siropul de zahăr şi laşi glazura la răcorit,după care o întinzi peste tort. Nivelezi şi dai la rece. După o oră decorezi tortul cu ciocolată albă,după imaginaţie.
Sursa foto https://www.finedininglovers.com