Tort "răsturnat" cu ananas
Ai nevoie de: 1 cutie compot de ananas, 60 g unt, 150 g zahăr, 430 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 praf sare, 1 vârf de linguriţă de nucşoară, 2 ouă, 1 păstaie vanilie, 185 g unt (la temperatura camerei), 200 g zahăr, 125 ml lapte
Pentru 1 tavă
Preparare:80’
Dificultate:mică
Cum se prepară
Topeşti untul împreună cu zahărul într-o cratiţă până când se formează băşici. Opreşti focul şi torni ntr-o tavă rotundă cu fund detaşabil pe care ai tapetat-o. Apoi aşezi „inelele“ de ananas,eventual tăiate în jumătate.
Pentru blat,pui ingredientele uscate într-un bol şi amesteci.
Tai păstaia de vanilie în jumătate,aduni seminţele şi le amesteci într-un alt vas împreună cu ouăle. Mixezi untul până devine pufos. Adaugi zahărul şi baţi în continuu. Apoi torni compoziţia de ouă şi mixezi. Adaugi făina şi laptele,câte puţin din fiecare,alternând. Amesteci.
Încingi cuptorul. Torni compoziţia peste anans şi sirop. Laşi la copt 35-45 minute sau până devine auriu-arămiu. Laşi să se răcească în tavă pentru 10 minute şi apoi răstorni pe o farfurie.