Tortellini cu spanac şi sos de iaurt
Tortellini cu spanac şi sos de iaurt este o reţetă delicioasă de paste italiene pe care o poţi savura împreună cu familia. Urmând paşii din reţetă, te vei putea bucura de un gust savuros adus din Italia direct în casa ta!
Ai nevoie de
Pentru paste
400 g făină
4 ouă
1 praf de sare
Pentru umplutură
400 g brânză de capră
300 g spanac
1 praf de sare
1 ou
Pentru sos
400 g iaurt,gras
mărar,după gust
100 g caşcaval tare
sare
Amesteci făina cu puţină sare,adaugi ouăle în mijlocul ei şi frămânţi până când obţii un aluat omogen,care nu se mai prinde de mâini.
Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi aluatul în două foi subţiri de aproximativ 5 mm.
Opăreşti spanacul în apă fierbinte 2-3 minute,până când se înmoaie,apoi îl scurgi,îl storci şi-l toci. Îl amesteci cu brânza de capră mărunţită şi adaugi sare după gust.
Tai foile de aluat făşii de aproximativ 10 cm lăţime şi pui din loc în loc câte o lingură de umplutură pe marginea făşiilor de aluat. Baţi oul şi ungi aluatul în jurul umpluturii. Tai pătrate,împătureşti ravioli,lipeşti marginile cu zimţii unei furculiţe,apoi îi rulezi şi-i îndoi ca şi cum ai vrea să lipeşti capetele opuse.
Toci mărarul şi-l amesteci cu iaurtul,adaugi un praf de sare şi omogenizezi.
Fierbi ravioli 8-9 minute în apă cu sare. Îi serveşti cu sos de iaurt şi caşcaval ras.
4 porţii
Preparare 1 h
Dificultate medie