Trei reţete de biscuiţi de casă uşor de preparat
În zilele călduroase de vară, un pahar de ceai rece sau călduţ merge acompaniat cu un biscuite de casă delicios, preparat din ingrediente naturale, aşa cum am învăţat de la mame şi bunici. Iată trei reţete de biscuiţi de casă uşor de preparat, pentru toate gusturile.
Biscuiţi cu ciocolată, susan şi nuci
1 tavă
50'
dificultate medie
Ingrediente:
300 g făină
70 g amidon de porumb
60 g cacao
2 linguriţe rase praf de copt
250 g unt moale 82% grăsime
3 gălbenuşuri
150 g zahăr
100 g nuci mărunţite
2-3 linguri susan
Mixează untul moale cu zahărul şi cu gălbenuşurile până ce obţii o cremă omogenă. Separat, amestecă făina cu cacaua, cu amidonul şi cu praful de copt, apoi cerne-le printr-o sită deasă. Adaugă mixul de făină şi cacao în crema de unt, nucile, susanul şi frământă până ce obţii un aluat moale şi compact, apoi înveleşte-l în folie alimentară. Pune aluatul în frigider, pentru 30 de minute. Dupa acest interval, scoate aluatul de la rece, întinde-l pe blatul de lucru şi decopează forme rotunde de biscuiţi. Aşază-i apoi pe o tavă cu hârtie de copt şi coace-i la 175 °C pentru aproximativ 15 minute.
Mai citeşte şi: Cum să faci cea mai gustoasă îngheţată de casă
Floricele cu gem
1 tavă
50'
dificultate medie
250 g făină
2 gălbenuşuri
70 g zahăr
120 g unt
coaja rasă de la 1 lămâie
zahăr tos, pentru presărat deasupra
gem, după preferinţă
Cerne făina. Fă o gropiţă în mijloc şi pune gălbenuşurile, untul rece, zahărul şi coaja de lămâie. Amestecă şi frământă un aluat omogen. Înveleşte-l apoi în folie alimentară şi lasă-l în frigider 30 de minute.Încinge cuptorul la 170 °C. Întinde aluatul şi decupează forme de flori sau după preferinţă. Pune hârtie de copt într-o tavă, aşază formele de aluat, presară zahăr tos şi lasă-le în cuptor 10-15 minute până când se rumenesc frumos. Pune un strat de gem pe un biscuite, aşază deasupra altul şi presează uşor.
Biscuiţi cu lămâie
1 tavă
30'
dificultate mică
Ingrediente:
250 g făină
220 g zahăr
160 g unt moale
2 ouă la temperatura camerei
coaja de la 2 lămâi
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
Mixează untul şi zahărul până când obţii o textură cremoasă. Adaugă apoi câte un ou şi continuă să mixezi. Pune esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi mai amestecă puţin.Încorporează apoi făina, sarea, praful de copt şi amestecă până ce vei obţine un aluat fără cocoloaşe. Întinde aluatul pe blatul de lucru înfăinat. Decupează forme rotunde, apoi aşază-le într-o tavă cu hârtie de copt. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, pentru 10-12 minute sau până când marginile devin aurii. Scoate biscuiţii din cuptor, lasă-i să se răcească complet şi serveşte-i cu ceai şi lâmâie.
Mai citeşte şi: Tort suedez cu migdale, un desert căruia nu-i poţi rezista
Sursa foto: Shutterstock