Trei reţete de biscuiţi de casă uşor de preparat

4 shutterstock 285993401 jpg jpeg

În zilele călduroase de vară, un pahar de ceai rece sau călduţ merge acompaniat cu un biscuite de casă delicios, preparat din ingrediente naturale, aşa cum am învăţat de la mame şi bunici. Iată trei reţete de biscuiţi de casă uşor de preparat, pentru toate gusturile.

Biscuiţi cu ciocolată, susan şi nuci

biscuiti cu ciocolata susan jpg jpeg

1 tavă

50'

dificultate medie

Ingrediente:

300 g făină

70 g amidon de porumb

60 g cacao

2 linguriţe rase praf de copt

250 g unt moale 82% grăsime

3 gălbenuşuri

150 g zahăr

100 g nuci mărunţite

2-3 linguri susan

Mixează untul moale cu zahărul şi cu gălbenuşurile până ce obţii o cremă omogenă. Separat, amestecă făina cu cacaua, cu amidonul şi cu praful de copt, apoi cerne-le printr-o sită deasă. Adaugă mixul de făină şi cacao în crema de unt, nucile, susanul şi frământă până ce obţii un aluat moale şi compact, apoi înveleşte-l în folie alimentară. Pune aluatul în frigider, pentru 30 de minute. Dupa acest interval, scoate aluatul de la rece, întinde-l pe blatul de lucru şi decopează forme rotunde de biscuiţi. Aşază-i apoi pe o tavă cu hârtie de copt şi coace-i la 175 °C pentru aproximativ 15 minute.

Mai citeşte şi: Cum să faci cea mai gustoasă îngheţată de casă

Floricele cu gem

biscuiti cu gem jpg jpeg

1 tavă

50'

dificultate medie

250 g făină

2 gălbenuşuri

70 g zahăr

120 g unt

coaja rasă de la 1 lămâie

zahăr tos, pentru presărat deasupra

gem, după preferinţă

Cerne făina. Fă o gropiţă în mijloc şi pune gălbenuşurile, untul rece, zahărul şi coaja de lămâie. Amestecă şi frământă un aluat omogen. Înveleşte-l apoi în folie alimentară şi lasă-l în frigider 30 de minute.Încinge cuptorul la 170 °C. Întinde aluatul şi decupează forme de flori sau după preferinţă. Pune hârtie de copt într-o tavă, aşază formele de aluat, presară zahăr tos şi lasă-le în cuptor 10-15 minute până când se rumenesc frumos. Pune un strat de gem pe un biscuite, aşază deasupra altul şi presează uşor.

Biscuiţi cu lămâie

biscuiti cu lamaie jpg jpeg

1 tavă

30'

dificultate mică

Ingrediente:

250 g făină

220 g zahăr

160 g unt moale

2 ouă la temperatura camerei

coaja de la 2 lămâi

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

Mixează untul şi zahărul până când obţii o textură cremoasă. Adaugă apoi câte un ou şi continuă să mixezi. Pune esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi mai amestecă puţin.Încorporează apoi făina, sarea, praful de copt şi amestecă până ce vei obţine un aluat fără cocoloaşe. Întinde aluatul pe blatul de lucru înfăinat. Decupează forme rotunde, apoi aşază-le într-o tavă cu hârtie de copt.  Pune tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, pentru 10-12 minute sau până când marginile devin aurii. Scoate biscuiţii din cuptor, lasă-i să se răcească complet şi serveşte-i cu ceai şi lâmâie.  

Mai citeşte şi: Tort suedez cu migdale, un desert căruia nu-i poţi rezista

Sursa foto: Shutterstock