Trufe delicioase

1 68812 original jpg jpeg

Trufele cu caramel au o textură cremoasă şi sunt delicioase. Le poţi pregăti pe post de gustare dulce în weekend.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

3 linguri de zahăr brun 

2 linguri de lapte integral 

1 lingură de sirop de caramel 

jumătate de linguriţă de extract de vanilie 

jumătate de linguriţă de vanilie bourbon 

100 g de ciocolată amăruie,mărunţită 

50 g de ciocolată cu lapte,mărunţită 

2 linguri de cacao

Cum se prepară:         

Amestecă zahărul brun,laptele,siropul de caramel într-o oală pe foc mediu. Fierbe timp de un minut sau până când zahărul se dizolvă şi apoi îndepărtează de pe foc. 

Adaugă bourbonul şi vanilia,apoi cele două tipuri de ciocolată. Lasă să se topească timp de un minut apoi amestecă până când se obţine o pastă moale. 

Transferă într-un vas rece şi lasă să se răcească în jur de două ore. 

Încălzeşte o lingură cu care să iei câte o porţie din compoziţia rezultată,pe care s-o moderezi. Tăvăleşte prin cacao şi apoi pune la frigider.