VIDEO Găteşte împreună cu actriţa Courteney Cox cea mai simplă reţetă de paste cu lămâie

1 paste cu lamaie jpg jpeg

Ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să le găteşti celor dragi? Courteney Cox ştie o reţetă delicioasă de paste, care poate fi preparată cu doar câteva ingrediente de bază. Courteney spune că este cel mai bun fel de mâncare şi îl poate face oricine, în aproximativ 10 minute.

Fie că îţi doreşti să îi impresionezi pe cei dragi cu o reţetă nouă sau vrei doar să guşti aroma pastelor cu lămâie, alege cu încredere acest preparat! Poţi folosi fie paste albe, fie paste integrale. Spaghete, tăiţei, penne, fusilli, poţi încerca orice tip. Nu uita să cumperi o lămâie proaspătă, unt nesărat şi parmezan, aceste ingrediente vor da savoare preparatului. Eşti gata? Iată cum se prepară!

Ai nevoie de

  • 200-300 gr paste albe sau integrale
  • Suc de lămâie
  • Unt nesărat
  • Parmezan
  • Sare de mare
  • Piper

Mod de preparare

Adaugă sare în apa pentru paste şi pune-le la fiert. Când pastele sunt fierte, strecoară-le şi păstrează puţină apă în care au fiert, pentru sos. Pune două - trei linguri de unt într-o tigaie. Stoarce sucul de la lămâie şi pune-l peste unt. Adaugă apa rămasă de la paste şi mult parmezan pentru a obţine o consistenţă cremoasă. Condimentează sosul cu sare şi piper, apoi adaugă pastele peste compoziţie. Pentru un plus de aromă, poţi adăuga la final puţin pătrunjel. 

Deoarece această reţetă este foarte simplă, ingredientele trebuie să fie de foartă bună calitate. Amidonul din paste este foarte important pentru consistenţa cremoasă!

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

O postare distribuită de Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Sursă foto: Shutterstock, Sursă video: Instagram