Vinete pane, cea mai simplă reţetă

1 76669 original jpg jpeg

 De ce să nu profităm de toamnă şi să testăm o reţetă delicioasă de vinete, legumele vedetă ale acestui sezon minunat? Simplu de pregătit, cu puţine calorii şi absolut delicioase, vinetele pane sunt savuroase.

Dificultate medie / Preparare: 30'/ 2 porţii

Ai nevoie de

1 vânătă

2 ouă

4 linguri făină

sare

3-4 linguri ulei

pătrunjel

Mod de preparare

Speli vânăta sub jet de apă şi o tai rondele. Le presari cu sare, le ţii la scurs 30 de minute, apoi le speli şi le usuci.

Baţi ouăle şi aşezi făina pe o farfurioară, dai fiecare felie de vânătă prin făină, ou şi iar făină. Încingi uleiul şi le prăjeşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe un şerveţel pentru a absorbi excesul de ulei.

Le serveşti presărat cu pătrunjel tăiat fin.

Sursa foto: feedingthefamished.com