Vinete pane. Reteta usoara

1 59586 original jpg jpeg

Pentru reteta cu vinete pane ai nevoie de: 3 vinete, ulei pentru prăjit, sare, 2 ouă, 1 cană făină.

Preparare 60’

Dificultate mică

Pentru 4 porţii

Cum se prepară

Speli bine vinetele şi le tai capetele. Apoi,le tai în felii subţiri cam de jumătate de centimetru. Sărezi fiecare felie şi laşi să se scurgă apa cu tot cu amăreala cam o oră. Scurgi lichidul lăsat,le treci prin apă.

Încingi uleiul pentru prăjit. Baţi ouăle împreună cu puţină sare. Pui făină pe o farfurie întinsă. Treci feliile prin ou,apoi prin făină şi iar prin ou şi le pui la prăjit în uleiul încins.

Scoţi aceste vinete pane pe şervete pentru a absorbi excesul de grăsime şi le serveşti calde,ornate după gust.