Zacusca de ardei capia, un deliciu! Cea mai simplă reţetă pe care o poţi încerca
Dacă te-ai plictisit de zacusca tradiţională ori de cea de fasole sau ciuperci, atunci e musai să încerci zacusca de ardei capia care nu doar că e delicioasă, dar se prepară şi super uşor.
- trei kilograme de ardei capia roşii
- un kilogram de gogoşari bine copţi
- 1,5 kilograme de ceapă
- două kilograme de roşii
- 400 ml ulei floarea soarelui
- foi de dafin
- sare grunjoasă după gust
Spală ardeii şi gogoşarii, iar apoi coace-i bine. Curăţă-i mai apoi de coajă, cotor şi seminţe şi lasă-i la scurs. Ulterior, trece-i prin maşina de tocat. Spală şi roşiile, iar apoi trebuie să le opăreşti pentru câteva secunde şi să le descojeşti.
Stoarce-le în mână pentru a îndepărta seminţele şi excesul de apă şi taie-le bucăţi. Între timp curăţă ceapa, toac-o mărunt şi căleşte-o într-o oală încăpătoare în uleiul încins.
După ce a devenit uşor sticloasă adaugă ardeii, gogoşarii şi roşiile, piperul şi foile de dafin. Dă focul mic şi lasă să fiarbă uşor amestecând constant, vreme de 2-3 ore până când zacusca scade, iar uleiul iese la suprafaţă.
Spală bine borcanele şi sterilizează-le în cuptor. Pune zacusca în borcane cât timp este fierbinte, înfiletează capacele şi pune-le în pături până a doua zi pentru a se răci. Aşează-le mai apoi în cămară.
Credit foto: foodstory.ro