Zacuscă de vinete

1 64208 original jpg jpeg

Pentru 8 borcane de zacuscă de vinete, ai nevoie de 5 vinete potrivite, 5 cepe, 15 ardei graşi roşii, 1 kg roşii, 1 cană bulion, 1 pahar ulei şi sare.srr

Cum se prepară

Coci vinetele,le cureţi şi le laşi la scurs. La fel procedezi şi cu ardeii. Opăreşti roşiile şi le dai prin strecurătoare. Opreşti doar sucul lor. Cureţi ceapa,o speli şi o toci,apoi o înăbuşi în ulei până când se înmoaie bine.

Adaugi roşiile,bulionul şi ardeii copţi şi tocaţi. După ce a scăzut sosul,pui vinetele tocate,sărezi după gust şi mai laşi la fiert 15 minute.

Citeşte şi:

Vinete umplute

Mâncare de vinete cu carne

Vinete gratinate cu roşii şi brânză

Torni zacusca în borcane sterilizate în cuptor,le pui capacul şi le fierbi,în vase căptuşite cu prosoape de bucătărie,pe baie de aburi,aproximativ 30 de minute.

sursa foto:Photocuisine



Recente