Sfaturi pentru a cumpăra online în siguranţă

1 mokka jpg jpeg

Din ce în ce mai mulţi oameni fac cumpărături online. Dacă piaţa online era în creştere până în 2020, odată cu venirea pandemiei a explodat.

O mulţime de oameni preferă să îşi cumpere alimentele, hainele, electrocasnicele şi alte bunuri de consum navigând confortabil prin magazinele online.

Avantajele cumpărăturilor online sunt clare pentru toată lumea:

•          Economisesc timp;

•          Economisesc bani;

•          Economisesc efort;

•          Oferă o diversitate mult mai mare de produse;

Evident, această nouă formă de a face cumpărături implică şi o serie de riscuri. Pe lângă magazinele de încredere, există şi magazine ale căror scop este acela de a obţine câştiguri ilegale de pe urma cumpărătorilor naivi. Tocmai de aceea, dacă vrei să faci cumparaturi online este bine să urmezi câţiva paşi care să îţi ofere siguranţă.

Cum faci cumpărături online în siguranţă?

1. Cumpără din magazine care au certificat SSL. Certificatul SSL oferă garanţia faptului că datele tale sunt în siguranţă. Pentru a verifica dacă o pagina web are SSL trebuie să verifici formatul linkului. Un link cu SSL este de forma https:// în timp ce un link fără SSL este de forma http://.

2. Verifică pagina“Despre noi” a magazinului din care cumperi. Dacă faci achiziţia dintr-un magazin nou, de care nu ai mai auzit până acum, este bine să verifici câteva detalii despre el. În pagina“Despre noi” poţi găsi istoricul, profilurile de social media, denumirea firmei, numărul de identificare fiscală, numărul de înregistrare la Registrul Comerţului şi alte informaţii de natură juridică sau fiscală.

3. Verifica Termenii şi Condiţiile. De asemenea, este bine să verifici termenii şi condiţiile impuse de magazin, pentru a te asigura că eşti protejat împotriva unor situaţii mai puţin plăcute;

4. Caută Review-uri despre magazin. Există mai multe site-uri care le permit clienţilor să lase review-uri pentru magazinele din care cumpără. Review-urile Google sau review-urile locale de pe Compari.ro sau Trusted.ro pot oferi o idee clară despre modul în care cei de la magazin îşi fac treaba. Prin review-uri poţi descoperi care este calitatea produselor, care este modul în care se face livrarea, care este politica de retur şi cât de bine comunică reprezentanţii magazinului cu clienţii nemulţumiţi;

5. Analizează metodele de plată. Există o mulţime de variante prin care poţi face plata: cu cardul, prin transfer bancar, ramburs etc.. Dacă nu ai încredere în magazin, încearcă să alegi plata ramburs, cu verificarea produsului. Această variantă îţi permite să plăteşti doar după ce te asiguri că produsul pe care l-ai comandat este funcţional.

Ce altceva trebuie să urmăreşti la magazinele online din care cumperi?

Dacă magazinul este sigur, ceea ce trebuie să verifici este modul în care poţi interacţiona cu el şi evident, preţul. Caută să cumperi din magazine care îţi oferă suport de calitate, îţi oferă diverse promoţii şi au o politică flexibilă atunci când vine vorba despre retururi sau despre costuri de livrare.