Shilajitul, prietenul în situaţii de efort psihic şi fizic. Ce este şi ce efecte incredibile are

1 extract de shilajit jpg jpeg

Shilajitul, cunoscut drept „piatra-invincibilă”, este unul dintre extractele renumite pentru multitudinea de beneficii pe care le aduce organismului. Shilajitul a fost descoperit în urmă cu mii de ani, fiind unul dintre cele mai utilizate remedii ale medicinii indiene. Iată de ce este un supernutriment şi care sunt efectele sale!

Shilajitul este o substanţă organo-minerală care se găseşte în rocile din munţii Himalaya. Acest extract a fost descoperit iniţial în India şi a fost utilizat în medicina ayurvedică, fiind considerat un ajutor ideal în tratarea mai multor afecţiuni. Acum îl putem găsi în toată lumea şi este recomandat de specialişti în diverse scopuri. Iată la ce ajută acest mineral:

Menţine sistemul cardiac sănătos

Unul dintre motivele pentru care oamenii iau extract de shilajit sub formă de suplimente este pentru că ajută la prevenirea diferitelor boli de inimă. S-a dovedit că extractul de shilajit aduce tensiunea arterială la normal şi este benefic pentru sănătatea muşchilor inimii.

Reglează ciclul menstrual

Extractul de Shilajit este luat de femei pentru a regla ciclul menstrual şi are un efect pozitiv asupra sănătăţii corpului. Shilajitul îmbunătăţeşte, curăţă şi detoxifică organele reproducătoare feminine şi contribuie la sănătatea aparatului genital.

Creşte rezistenţa osoasă

Shilajitul este alcătuit din ingrediente naturale care sunt eficiente în întărirea oaselor. Facilitează transferul de calciu şi fosfat în oase şi scade riscul de fractură osoasă.

Îmbunătăţeşte memoria şi starea de spirit

Este ultilizat pentru a îmbunătăţi funcţionarea sănătoasă a creierului. S-a demonstrat că shilajitul menţine sănătos nivelul de acetilcolină şi dopamină. El este folosit ca un energizant - reduce oboseala şi stările de stres. Administrarea de shilajit îmbunătăţeşte funcţionarea celulelor, ceea ce ajută la menţinerea unei stări active pentru o perioadă mai lungă de timp.

Susţine organismul în situaţii de efort psihic şi fizic

A fost folosit cu succes în creşterea performanţelor sportivilor şi cosmonauţilor. Extractul de shilajit conţine o gamă largă de antioxidanţi, antiinflamatori şi detoxifianţi care susţin organismul atunci când suntem epuizaţi psihic şi fizic.

Creşte nivelul de testosteron

Testosteronul este un hormon sexual masculin primar. Semnele că acest hormon este scăzut pot fi: pierderea părului, dorinţă sexuală scăzută, pierderea masei musculare, oboseala, creşterea grăsimii corporale. Într-un studiu clinic, pe voluntari de sex masculin, cu vârstele cuprinse între 45 şi 55 de ani, s-a demonstrat că participanţii au primit shilajit au avut un nivel ridicat semnificativ de testosteron comparat cu grupul placebo.

Bine de ştiut!

Nu trebuie să iei extract de shilajit dacă suferi de anumite boli, precum cele de inimă. Este recomandat să consulţi medicul tău pentru a-ţi recomanda modul şi doza de administrare.

Deşi această plantă este naturală şi sigură, nu trebuie să luaţi shilajit neprelucrat. Shilajitul brut poate conţine ioni de metale grele, radicali liberi şi alte ciuperci care îţi pot face rău. Este indicat să te asiguri că suplimentul a fost pregătit de o sursă de încredere şi este gata de utilizare.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg