STUDIU 5% din români au cumpărat deja cadourile de Crăciun. Ce produse sunt în topul preferinţelor

1 shutterstock 347093306 jpg jpeg

2020 a fost un an greu pentru retailerii români din cauza pandemiei, fapt care a determinat o scădere a vânzărilor în mai ales în magazinele fizice. Odată cu apropierea Sărbătorilor de iarnă, sunt semne că piaţa îşi revine, în special magazinele online. Astfel, românii au început deja cumpărăturile de Crăciun.

Sunt semne că vânzările retailerilor vor creşte, impulsionate de trendurile pozitive în ceea ce priveşte piaţa muncii şi piaţa imobiliară, potrivit unui studiu realizat de negociat.ro.

„Românii îşi vor mări bugetul de cumpărături în acest sezon de iarnă cu 3%, iar 5% din ei au trecut deja la achiziţionarea de cadouri pentru sărbători începând din luna octombrie. Femeile au ''furat'' startul şi s-au apucat devreme de cumpărături. Mai exact, 32% din femeile intervievate spun că au început shopping-ul de sărbători, în timp ce doar 9% din bărbaţi au făcut acelaşi lucru. În timp ce majoritatea bărbaţilor şi femeilor spun că aşteaptă încă să cumpere cadouri, 15% din femei şi 25% din bărbaţi spun că anul acesta nu vor cumpăra nimic. Familiile tinere sunt printre cele care au făcut deja cumpărăturile de sărbători. Dintre familiile care şi-au deschis deja portofelele, 23% au cinci sau mai mulţi membrii, iar 37% au copii cu vârsta sub 12 ani. Doar 15% din familiile cu doar un copil sau fără copii au făcut cumpărături de sărbători până în prezent”, declară Cata Simion, CEO al companiei care a realizat studiul.

Totodată, potrivit aceluiaşi studiu, majoritatea familiilor (26%) au în plan să cheltuie între 200 şi 400 de lei, un prag de cheltuieli normal pentru persoane care câştigă sub 4000 de lei lunar. Tot mai multe familii care câştigă peste 5000 de lei anual intenţionează să cheltuie între 500 şi 1000 de lei.

16% din familiile care câştigă sub 4000 de lei lunar spun că intenţionează să cheltuie mai mult ca anul trecut, comparativ cu 8% din familiile care câştigă peste 5000 de lei lunar care spun acelaşi lucru. Când urmărim pe ce dau banii cumpărătorii în acest sezon, în vânzările online, jucăriile şi electronicele sunt în topul preferinţelor, în timp ce felicitările de sezon sunt şi ele foarte bine vândute. Shoppingul online ar putea avea o creştere importantă în acest an, fiind preferat de cumpărătorii tineri, potrivit studiului.

FOTO ShutterstockRecente

ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg