Suport online gratuit pentru pacienţii cu boli cronice

1 medici pentru romania nu uitam de ceilalti png png

În plină pandemie COVID-19, pacienţii cu boli cronice întâmpină dificultăţi în a accesa cabinetele medicale deşi au nevoie de sprijinul specialiştilor în toată această perioadă. Pentru a veni în ajutorul acestora, proiectul Medici pentru România a lansat campania „Nu uităm de ceilalţi”, prin care doctori din România, dar şi din diaspora, asigură suport online GRATUIT pacienţilor cu boli cronice sau diverse simptome uşoare, fără legătură cu COVID-19.

Medicii voluntari vor putea oferi gratuit consiliere online pacienţilor care au nevoie de suport prin intermediul platformei www.medicipentruromania.ro. Totul se va derula online, astfel că nu va fi necesară deplasarea de la domiciliu. Fiecare şedinţă de consiliere va dura 15 de minute şi va fi efectuată în urma programării online. Suportul exclude urgenţele, pentru acest lucru pacienţii trebuind să sune la 112.

,,Pe aceasta cale invităm cât mai mulţi medici să se alăture iniţiativei noastre şi să ofere suportul necesar celor aflaţi în nevoie.  Este necesar să ne adaptăm situaţiei din prezent, dar şi modului în care se va derula activitatea medicală în viitor”, declară Alexandru Costache, iniţiatorul programului Medici pentru România.

Programul îşi propune să acopere servicii din specializări precum cardiologie, geriatrie, psihiatrie, neurologie, chirurgie plastică, pediatrie, psihologie, nutriţie şi diabet, dermatologie, ginecologie, hematologie, oftalmologie, gastro-enterologie, stomatologie, ORL, medicină de familie.

Avantajele consilierii online oferite sunt multiple:

• Pacienţii vor putea discuta deschis şi confidenţial, prin videoconferinţă, cu un profesionist.

• Au acces la medici români foarte buni, din ţară şi din întreaga lume, din confortul casei lor.

• Scade riscul de a fi expuşi infectării cu coronavirus, nefiind necesară deplasarea în afara domiciliului.

• Reducem presiunea pe camerele de gardă şi cabinetele de consultaţii.

• Serviciile sunt gratuite - pentru pacienţi şi pentru medici.

Medicii români care doresc să se afilieze acestui program pot completa formularul online disponibil la adresa https://medicipentruromania.ro/afiliaza-te/.