Totul despre vergeturi: de ce apar şi cum putem scăpa de ele

1 tratament vergeturi noblezza jpg jpeg

Vergeturile sunt dungi care apar cel mai des pe abdomen, pe sâni, pe şolduri, pe fese sau pe alte zone al corpului. Vergeturile nu sunt dureroase sau dăunătoare, dar aduc neplăceri de ordin estetic femeilor. Cum putem estompa aspectul neplăcut al vergeturilor?

Vergeturile reprezintă una din cele mai neplăcute probleme estetice ale pielii, care, de multe ori, pot lăsa urme permanente pe corp. Andreea Suciu, specialist în estetică facială şi corporală la clinica Noblezza, explică de ce apar vergeturile şi care dintre acestea au şansă de a fi tratate şi a fi eliminate.

Din ce cauză apar vergeturile

„Vergeturile apar de cele mai multe ori după ce avem fluctuaţii mari de greutate, după ce slăbim într-o perioadă scurtă de timp sau luăm multe kilograme în plus. Inclusiv în timpul sarcinii şi după naştere. 90% din gravide trec prin această experienţă. De regulă apar pe abdomen, şolduri, fese, coapse sau sâni. Vergeturile mai pot fi cauzate şi de consumul de medicamente corticosteroide, după implanturile mamare, la adolescenţii în perioada de creştere şi inclusiv în cazul bărbaţilor, în special al celor care ridică greutăţi şi îşi măresc masa musculară considerabil. Atunci când avem fluctuaţii de greutate, pielea este forţată să se întindă, stratul din mijloc al pielii se întinde foarte tare, iar fibrele de colagen se rup. Aşa apar acele linii inestetice roz, violacee, roşii care, după trecerea timpului, devin albe‟, spune Andreea Suciu.

Cum putem trata aceste neplăceri? 

„Vergeturile din prima fază, cele roşii, roz, violacee, se pot estompa de la sine, în timp, în câţiva ani, însă ele nu vor dispărea complet niciodată dacă se acţionează din timp asupra lor cu ajutorul tratamentelor de radiofrecvenţă, cum este cel de radiofracvenţă fracţionată Venus Viva de la Noblezza. Este important să nu lăsăm vergeturile să devină albe, pentru că în acel stadiu ele nu mai pot fi eliminate”, adaugă specialistul.

Vergeturile nu reprezintă un pericol pentru sănătate, dar sunt inestetice şi limitează nivelul de libertate. Ele apar atunci când pielea se întinde sau micşorează brusc.

„Deşi pentru mulţi ani la rând, tratarea vergeturilor a reprezentat o provocare pentru marea majoritate dintre doctorii esteticieni, rezultatele a peste 10 ani de cercetări au condus la cel mai eficient tratament din lume care reduce vergeturile de la prima şedinţă, Venus Viva. Este o tehnologie aprobată de organizaţia americană FDA (Food and Drug Administration), în urma studiilor ştiinţifice. Această terapie, compatibilă cu toate tipurile de piele, stimulează reconstrucţia pielii prin microneedling, netezind efectiv ţesutul afectat de iregularităţi ale pielii precum vergeturi, riduri, cicatrici sau pori dilataţi. Cei 160 de pini minusculi perforează pielea în zonele problematice, fără a provoca durere, stimulând procesul natural de reconstrucţie al pielii din interior către exterior. Vergeturile vor dispărea astfel pentru că aparatul stimulează pielea să se refacă din interior. Pur şi simplu, ţesutul epitelial se reconstruieşte‟, declară Andreea Suciu.

2 andreea suciu noblezza jpg jpeg