5 destinaţii mai puţin cunoscute din Italia

1 82155 original jpg jpeg

Vrei să îţi petreci vacanţa de vară din acest an în Italia? Ei bine, ar trebui să ştii că Italia este una dintre ţările care ascund multe alte destinaţii de vacanţă, nu numai pe cele mai cunoscute precum Roma, Veneţia sau Milano. Iată ce alte locuri au devenit atracţii turistice!

Bergamo, Lombardia

Bergamo jpg jpeg

Cu străzi care te duc în tot oraşul, nu departe de Alpi, Bergamo este una dintre destinaţiile foarte iubite ale Italiei, chiar dacă ea nu se află mereu în top 10 preferinţe. Împărţită în două zone, Citta Bassa se găseşte în jumătatea inferioară a oraşului şi este destul de modernă şi plină de viaţă, fiind considerat un oraş poarte atractivă. Pe de altă parte, Citta Alta este mult mai istorică, cu clopotniţe, cetăţi şi cupole care par să umple cerul. Cu acoperişuri înclinate şi piatră care are o senzaţie distinctă de mediteraneeană, toate clădirile par a avea un aspect fermecător.

Gabicce Mare, Le Marche

gabicce mare  jpg jpeg

Situată pe Coasta Adriatică, şi o mare evadare din agitaţia unor destinaţii foarte populare din Italia se află Gabicce Mare, cunoscută şi sub numele de "bijuteria adriatică". O zonă foarte pitorească şi ideală pentru oricine este în vacanţă cu copiii lor, plaja este pur şi simplu uimitoare şi poate fi accesată pe jos. Portul este foarte aproape, precum şi străzile care sunt aliniate cu restaurante şi baruri. Şi cu un farmec care separă oraşul de multe altele din zonă şi de clădirile delicate care sunt atât de drăguţe, dacă îţi place să faci o plimbare într-un loc pitoresc, Gabicce Mare este ideal.

Matera, Basilicata

matera jpg jpeg

Matera este oraşul care a renăscut, devenind strălucitor şi cu stil. Găzduind mai multe hoteluri, galerii, restaurante şi cafenele, oraşul a fost adus la viaţă. Mai mult, la Matera vei vedea locuinţe în peşteră, care sunt considerate atracţii turistice, alei medievale şi peisaje minunate, fiind locul ideal pentru persoanele care-şi doresc o vacanţă specială.

Marettimo, Insulele Aegadian

marettimo png png

O altă destinaţie mai puţin explorată este Marettino, care este, de obicei, locul frecventat de scafandri, pietoni şi persoane care vor să se complacă într-un loc de închinare la soare. Această insulă este destul de neatinsă, făcându-o perfectă dacă vrei să stai departe de atracţiile turistice majore şi de străzile aglomerate.

Portovenere, Liguria

portovenere jpg jpeg

O destinaţie populară pentru cei care se află într-o excursie de o zi, Portovenere nu este la fel de ocupată ca alte locaţii, ceea ce face din ea o ”bijuterie ascunsă”. Oraşul în sine este destul de mic, ceea ce înseamnă că poate fi văzut în câteva ore, dar merită o vizită. Castelul Doria, care este pur şi simplu uimitor şi plin de poveşti, şi biserica dungată trebuie vizitate neapărat. Zona este plină de istorie, iar ceea ce trebuie să ai la tine este aparatul foto. Vei regreta dacă pleci de acolo fără să faci poze, multe poze. Mai mult, Portovenere este locul în care vei mânca foarte bine, totul fiind gătit în casă.

Italia găzduieşte câteva ”destinaţii” ascunse, dar care vor deveni în curând locuri de vacanţă pentru tot mai mulţi turişti din întreaga lume. De ce să nu te numeri şi tu printre cei care explorează frumuseţile acestor oraşe pline de istorie şi cu peisaje uimitoare?!

;

;

.