Aqaba, un oraş exotic în stil iordanian

1 69958 original jpg jpeg

Despre oraşul Aqaba se cunosc prea puţine amănunte dar sunt multe de văzut şi de ştiut pentru că este un amestec arhitectural de nou şi vechi, un oraş exotic din ţinuturile arabe.

Se află în Iordania,situat pe coasta de nord-est a Mării Roşii,mai exact între Peninsula Sinai şi Peninsula Arabică. Aqaba are 375 km² iar plajele sale se extind pe toată suprafaţa Golfului Aqaba de aproximativ 27 km²,fiind totodată o locaţie strategică. Cel mai mare oraş din Golful Aqaba,acesta este şi unicul oraş iordanian de pe litoral.

Una dintre atracţiile turistice majore în Iordania,şi de asemenea cunoscut pentru apa caldă şi viaţa marină bogată,oraşul este vestit astăzi mai ales ca staţiune balneară şi de scufundări. Cu toate acestea totuşi,cele mai importante sunt activităţile industriale şi comerciale datorită locaţiei strategice a oraşului ca singur port maritim al ţării.

Este un loc pe care îl puteţi vizita tot timpul anului pentru că are o climă plăcută pe tot parcursul anului,aici putându-se practica activităţi sportive marine de înot şi scufundări,echitaţie cu cămile sau puteţi vizita una dintre cele mai magnifice descoperiri din ultimii ani,cea mai veche biserică din istorie care datează din secolul al III-lea i.Hr. şi Muzeul Arheologic Aqaba ce conţine o serie de artefacte care aduc aminte de modul în care se făcea comerţ în cele mai vechi timpuri.Recente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg