Braşovul găzduieşte cea mai îngustă stradă din Europa de Est

1 76510 original jpg jpeg

Strada Sforii din Braşov a devenit o adevărată atracţie turistică, aşa că dacă aveţi drum prin Braşov este musai să o vedeţi. Aceasta face legatura între străzile Porta Schei şi Cerbului şi este cea mai îngustă stradă din Europa de Est.

A fost atestată în secolul al XVII-lea, iar în 1998 au avut loc primele renovări. Abia în 2003 s-a produs adevărata transformare, străduţa recăpătându-şi strălucirea de odinioară. Chiar şi elementele folosite la renovare au fost asemănătoare cu cele originale.

Strada Sforii Brasov Romania1 jpg jpeg

Imediat după reabilitare, străduţa a fost intens promovată şi inclusă la târgurile de turism. A primit chiar şi o stea în Ghidul de Turism Michelin, semn că merită vizitată. Dimensiunile străduţei au dat şi numele acestea. Are o lăţime ce variază între 111 şi 135 cm şi o lungime de 80 metri. „Numele străzii a fost dat de dimensiunile ei foarte înguste, dar şi de faptul că dacă o priveşti arată exact ca un cordon, ca o sfoară. Practic numele este o metaforă între aspectul străzii şi al dimensiunilor ei“, spune arhitectul Mihai Ioniţă.