CONCURS "Vino în oraşul meu": Horezu

1 47466 original jpg jpeg

Alina Dobrin şi-a făcut curaj şi a deschis concursul nostru cu o invitaţie emoţionantă în oraşul său.

Drumul se prelinge leneş dinspre Râmnicu Vâlcea spre Târgu Jiu. Parfumul fânului proaspăt cosit îţi alintă simţurile,purtându‑te cu gândul la vremurile care începeau cu „A fost odată…”Ajunşi deasupra unei coline,privirea îţi este atrasă de oraşul Horezu,care se desfăşoară maiestuos în depresiunea cu acelaşi nume. Oraşul vestit pentru ceramicăHorezu a devenit sinonim cu ceramica populară de calitate,localitatea organizând celebrul târg „Cocoşul de Horezu”,în prima duminică a lunii iunie,unde se adună meşteri vestiţi din toată ţara. Dacă aveţi ocazia să vizitaţi acest târg,veţi observa că meşterii folosesc ocrul,verdele şi albastrul,iar motivele sunt valul,spirala,şarpele şi,mai ales,cocoşul.

Dacă rataţi acest eveniment,nu fiţi trişti! Peste tot veţi găsi ateliere de ceramică,iar artizanii sunt gata să vă iniţieze în acest meşteşug!

Poposind pe una dintre băncile de pe Strada Principală,care traversează oraşul,observi cum timpul a încremenit parcă,păstrând aerul acela boem de târg burghez. Arhitectura veche s-a păstrat la unele clădiri şi încântă privirile obosite de prea multă sticlă şi beton.

Totdeauna am avut impresia că dimineţile la Horezu sunt altfel:atât de proaspete şi pline de zâmbet! Oamenii sunt prietenoşi,îţi zâmbesc atunci când te întâlnesc,îţi oferă orice informaţie de care ai nevoie.

Zona de nord a Olteniei are cea mai mare densitate de mănăstiri,iar Horezul are şi el cu ce se lăuda în această privinţă. Păşiţi cu pietate şi credinţă curată în sfintele locaşuri,vechi de sute de ani,care sunt mărturii vii ale paginilor de istorie care s-au scris pe aceste meleaguri:Mănăstirea Hurez,Mănăstirile Bistriţa,Arnota,Dintr-un Lemn,Polovragi,Govora rămân vii în conştinţa vizitatorilor.

Pentru o lecţie de istorie,puteţi vizita muzeul Mănăstirii Hurez,unde veţi găsi artă medievală,ţesături,documente şi cărţi vechi,provenite încă din timpul lui Constantin Brâncoveanu,care dispunea de una dintre cele mai importante biblioteci ale timpului.

Cu o floră şi o faună extrem de bogate şi spectaculoase,Horezu e gata să-şi reverse frumuseţile în faţa dumneavoastră.

La câţiva kilometri se află rezervaţia naturală Vânturăriţa,aparţinând Munţilor Căpăţânii. Pentru cei pasionaţi de alpinism,aceasta reprezintă o adevărată provocare prin traseele propuse,cu un grad de dificultate extrem de ridicat.

Dacă vreţi să gustaţi puţin din traiul patriarhal,Horezu vă oferă şi această oportunitate:satul Vaideeni,aflat în apropiere,unde tradiţiile sunt păstrate cu devotamentul oamenilor de la ţară.

În ceea ce priveşte cazarea,nu trebuie să vă faceţi nicio grijă! În ultimii ani zona s-a dezvoltat puternic din punct de vedere turistic,promovând serviciile de calitate. Pensiuni moderne sau cu specific rural vă aşteaptă să vă răsfeţe cu mâncarea tradiţională şi să vă facă o vacanţă de vis.

CONCURS! Vino în oraşul meu!

Oraşul natal rămâne un loc de suflet,unde te întorci cu nostalgie. Indiferent cât de departe pleci,tot el este acasă pentru tine. Vrei să ne convingi că oraşul tău este cel mai frumos şi că merită să fie destinaţie turistică pentru vara asta? Trimite‑ne o scrisoare,însoţită de poze cu tine în oraş pe adresa redacţiei (p. 36) sau pe e-mail pentrufemei@click.ro,până la data de 6 august.

Poţi câştiga 1x2 excursii la Roma

Scrie-ne şi tu!

Toate cele opt poveşti publicate vor intra în runda finală pentru marele premiu în data de 13 august,când vei găsi în revistă talonul de vot. Decupează-l,votează cea mai frumoasă poveste şi trimite-ne opţiunea ta pe adresa redacţiei. În plus,poţi vota şi pe site-ul www.clickpentrufemei.ro.Dacă votezi o poveste,poţi câştiga şi tu una dintre cele două excursii la Roma. Câştigătorii vor fi anuntaţi pe 27 august în revistă.



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg