Destinaţii romantice pentru îndrăgostiţi

1 47060 original jpg jpeg

Există locuri unde fiecare pas te ajută să descoperi alte nuanţe ale iubirii. Ce-ar fi să faci o plimbare imaginară prin câteva dintre cele mai romantice oraşe? Iată patru destinaţii pentru îndrăgostiţi.

Paris

Cum puteam vorbi despre cele mai romantice destinaţii, fără să amintim Parisul? Este oraşul perfect ca să te îndrăgosteşti din nou de partenerul tău. Totul în jur „complotează” pentru asta: parcurile care te îmbie la plimbare, fluviul Sena, cu vaporaşele lui cochete, terasele unde poţi încerca deserturi fanteziste...

Ziua perfectă. Vă sfătuim să n-o luaţi pe urmele turiştilor care bifează obiectiv după obiectiv. Faceţi o plimbare prin Cartierul Latin sau pe cheiurile Senei. Vizitaţi grădina minunată de la Muzeul Rodin sau pe cea de la Muzeul Luvru.

Roma

„Capitala lumii”, „Oraşul etern” sunt denumiri care tot nu surprind pe de-a-ntregul farmecul Romei. Ca să-i simţiţi pulsul, trebuie să mergeţi în „inima” ei şi să urcaţi pe treptele din Piazza Venezia, loc de întâlnire pentru îndrăgostiţii de pretutindeni. De aici se vede cu adevărat „belissima" Roma.

Ziua perfectă. Neapărat beţi un espresso în piaţa de flori din Campo dei Fiori. Apoi testează-ţi iubitul la celebra „Bocca della Verita” din cartierul evreiesc, un fel de detector de minciuni legendar al Romei.

Praga

Romantismul pluteşte în aer şi la Praga, supranumită „oraşul de aur” al Cehiei. Asta fiindcă oraşul arată noaptea ca o bijuterie. Este oraşul magic al podurilor şi al domurilor impunătoare, a căror lumină se reflectă pe suprafaţa râului Vltava.

Ziua perfectă: Ca să-i surprindeţi frumuseţea, e bine să străbateţi oraşul la picior, pe străzile înguste, cu case în culori pastelate. Vizitaţi centrul vechi, cu magazine de suveniruri. Când obosiţi, savuraţi o cafea la una dintre zecile de terase, deschise şi iarna.

Veneţia

Aici poposeşti în cel mai romantic oraş din lume. Vei şti că e aşa din primele clipe când veţi asculta noaptea orchestra în Piaţa San Marco, când vă veţi plimba cu gondola pe canale, pe sub poduri arcuite, în susur de apă şi sub cerul înstelat.

Ziua perfectă .Ca să-i simţiţi magia, vizitaţi Veneţia cu gondola sau cu vaporaşul. Mai puteţi admira oraşul de la înălţime, din turnul celebrei Pieţe San Marco.