FOTO Obiective turistice trase la indigo. Locuri mai puţin aglomerate, similare cu unele faimoase

3 gabriella clare marino mdb1334tohu unsplash jpg jpeg

În fiecare an, milioane de turişti din întreaga lume tind să viziteze aceleaşi locuri, fără a şti că existe unele asemănătoare, în oraşe incredibil de frumoase şi mai puţin vizitate.

Cei mai mulţi sunt obişnuiţi să facă lucruri asemănătoare cu alţii şi să-şi planifice vacanţe în locuri foarte cunoscute şi intens vizitate. Puţini dintre noi sunt conştienţi de faptul că unele dintre cele mai populare destinaţii turistice nu sunt doar mai aglomerate, ci şi mai costisitoare. Locurile despre care vei afla în cele urmează merită să fie văzute la fel de mult ca acelea cu care se aseamănă, cu atât mai mult cu cât vei economisi destul de mult pentru a te bucura de tot ce au să-ţi ofere!

Colosseumul şi amfiteatrul din Pula, Croaţia

Colosseumul este o construcţie grandioasă a Romei Antice. Anual, este vizitat de circa 6 milioane de turişti. Acest fapt a creat dezavantaje, cum ar fi cozile uriaşe de la intrarea lui şi biletele la un preţ ridicat. Un amfiteatru similar se găseşte în oraşul croat, Pula. Pentru a-l vizita, vei cheltui mult mai puţin şi vei fi surprins că nu este foarte aglomerat.

Veneţia şi Colmar

stanga
dreapta
4 frans ruiter 2hul3ikn5zi unsplash jpg jpeg
8 kit suman 5mcnzeshfve unsplash jpg jpeg
7 artiom vallat 5f9 eujxrg0 unsplash 1 jpg jpeg
12 brooke bell houd mdfmcu unsplash jpg jpeg
11 gordon williams uxydxsskiy4 unsplash jpg jpeg
5 tim van kempen axl4311wzqu unsplash jpg jpeg
6 frank holleman wcc2s8iru4 unsplash jpg jpeg
9 christopher ryan sjfstwaw3q4 unsplash jpg jpeg
10 ethan rheams dndbaaparo4 unsplash jpg jpeg

Există puţine persoane care nu visează să meargă la Veneţia pentru a se bucura de aspectul arhitectural al oraşului legendar invadat de ape. Cel mai bun mijloc de transport pentru o promenadă în Veneţia este o telegondolă, o barcă elegantă veneziană, dar doritorii vor avea parte şi de un preţ mare pentru o plimbare sau de cozi lungi la urcarea într-o telegondolă. Pentru a economisi bani şi timp, poţi merge într-un oraş francez numit Colmar. Nu numai că sunt mai puţini turişti acolo, dar costul unei plimbări este infim.

Stonehenge şi Callanish, Scoţia

Stonehenge este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice, nu numai în Marea Britanie, ci în întreaga lume. Anual, peste 800 000 de turişti se îndreaptă spre acesta pentru a vedea misterioasa construcţie de piatră de care se leagă multe legende. Nu mai puţin misterios este un loc din Scoţia numit Callanish. În plus, îl poţi vizita gratuit. Nu are garduri şi ţi se permite să atingi pietrele vechi de 5 000 de ani.

Taj Mahal şi Bibi Ka Maqbara  din India

Superbul Taj Mahal este situat în oraşul indian Agra. Construcţia are dublă funcţie, servind drept moschee şi mausoleu. În fiecare an, circa 8 milioane de turişti vin în acest loc. Dacă te uiţi la clădirea Bibi Ka Maqbara, un mausoleu situat în oraşul Aurangabad, vei observa o asemănare evidentă cu vestitul Taj Mahal. Complexul este puţin mai mic decât originalul, dar este mai accesibil pentru vizitatori.

Capitolul de la Washington şi El Capitolio din Cuba

Clădirea Capitoliului este un loc în care se întruneşte congresul SUA, motiv pentru care se găseşte pe listele cu locuri de vizitat ale turiştilor care vin la Washington. O construcţie similară se găseşte în Cuba. Capitolul Havanei este situat chiar în centrul oraşului. În sala principală a clădirii, se află marcajul Kilometrul Zero, decorat cu un diamant de 25 de carate.