Insulele Dodko. Singura locuitoare care le populează e Kim Sin-yeol VIDEO

1 85068 original jpg jpeg

Greu de crezut sau nu, dar un cuplu a luat o decizie şocantă în 1991. Kim Sin-yeol şi soţul său au decis să se mute pe insulele Dodko, obiectul unui răboi diplomatic de uzură între Coreea de Sud şi Japonia. 

Cuplul şi-a trăit viaţa în linişte deplină. Kim a făcut scufundări până în anul 2017. Starea ei de sănătate precară a pus capăt acestul sport acvatic. În octombrie 2018, soţul ei a murit. Kim Sin-yeol a rămas singurul rezident permanent al insulelor, potrivit CNN.

Insulele Dodko. Singura locuitoare care le populează

Pe insula vin mulţi oameni, dar nimeni nu stă. Insulele Dodko sunt vizitate periodic de politisti, turişti şi operatorii farurilor. Dar Kim Sin-yeol este singura locuitoare permanentă a locului.

image

„Ea spune că a trăi în Dokdo este relaxant. Când este acolo, mintea ei este liberă”, a declarat ginerele femeii.

Istoria insulelor Dodko

Sunt disputate de zeci de ani de Coreea de Sud si Japonia. Insulele sunt situate la o distanţă aproape egală de cele două ţări. Sunt mici, dar sunt într-o zonă bună pentru pescuit. În aceste zone ar putea exista mari depozite de hidrocarburi.

image
image

Japonia a emis pretenţii teritoriale asupra insulelor în 1963. Conform Tratatului de Pace de la San Francisco din 1951, drepturile asupra insulelor au revenit coreenilor. Din 1986 încoace, Coreea de sud organizează de două ori pe an manevre militare în zonă în scenariul, puţin probabil însă, al unui atac japonez.