Locuri din lume care te fac mai fericită

1 80605 original jpg jpeg

Nu este niciun secret că locuinţa şi lucrurile pe care le vedem zilnic ne influenţează pozitiv şi negativ starea de dispoziţie. Potrivit World Happiness Report, oamenii ar trebui să plece în vacanţă în ţările considerate cele mai fericite.

Dar cum se poate determina "statutul de fericire" al unei ţări? Potrivit lui Jeffrey Sachs, directorul  World Happiness Report pentru dezvoltare durabilă şi consilier special al Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, ”ţările fericite sunt cele care au un echilibru sănătos de prosperitate, care este măsurat în mod convenţional în funcţie de capitalul social, de încrederea într-o societate, egalitate şi încrederea în guvern”. Aşadar, data viitoare când vrei să pleci în vacanţă, rezervă un zbor spre o ţară considerată cea mai fericită şi care este plină de atracţii senzaţionale.

Iată care este topul ţărilor cu cei mai fericiţi oameni:

Norvegia

norvegia jpg jpeg

Potrivit World Happiness Report, Norvegia a fost numită cea mai fericită ţară din lume în 2017. Se pare că norvegienii sunt oameni veseli. Principalii factori care contribuie la fericirea ţării sunt: "îngrijirea, libertatea, generozitatea, onestitatea, sănătatea, venitul şi buna guvernare". Plus frumuseţea naturală a ţării, care include munţi, păduri şi fiorduri, care este de asemenea păstrată în stare pură. Ar trebui să ne mutăm cu toţii în Norvegia? Probabil.

Japonia

mount fuji 8 jpg jpeg

Este greu să le rezişti cireşilor înfloriţi. Dacă ai nevoie de o doză de pozitivitate, mergi să vizitezi Japonia, oraşul Kyoto, mai exact. S-a demonstrat că florile reduc anxietatea şi îi ajută să oameni să aibă o stare pozitivă. Festivalul înfloririi cireşilor, cunoscut de localnici ca Sakura, are loc la Kyoto la sfârşitul lunii martie până la începutul lunii aprilie.

Islanda

Iceland jpg jpeg

Pacea pe pământ este greu de obţinut, dar, potrivit Telegraph, această naţiune a fost considerată cea mai paşnică din lume. De asemenea, se clasează pe locul al patrulea în topuil celor mai fericite ţări din lume, datorită societăţii şi peisajului senzaţional. Dalai Lama, printre alţii, este de acord.

Bhutan

bhutan jpg jpeg

Se spune despre micul regat de la poalele Munţilor Himalaya că este unul dintre cele mai fericite locuri de pe Pământ. Cu accent pe fericirea lor naţională, oamenii din Bhutan sunt fără griji şi mândri (în sensul bun). În plus, împrejurimile naturale sunt bogate în trasee de drumeţii, văi frumoase şi temple istorice la fiecare vedere. Este greu să nu fii recunoscător să trăieşti într-un loc atât de superb.

Danemarca

danemarca jpg jpeg

O altă ţară nordică care primeşte distincţia că are un rating incredibil de ridicat al indicelui de fericire este Danemarca. Printre punctele importante se numără accentul pus pe egalitatea de gen, un sistem excelent de asistenţă medicală, precum şi sprijinul acordat de guvern şi îngrijirea copiilor, potrivit Huffington Post. Danemarca este o ţară este calmă, curată şi primitoare.

;

;

.