Locuri unice în România

1 46279 original jpg jpeg

Oraşe cochete, clădiri cu arhitectură unică, rezervaţii naturale şi peisaje de basm. Te‑ai gândit că România poate fi descrisă şi aşa? Descoperă-i şi tu frumuseţiile!

Sibiu,oraşul emblemă

Singurul oraş din ţară care a primit trei stele în ghidul Michelin este,conform celebrei publicaţii,unul dintre locurile în care „merită să călătoreşti”.

Este supranumit „Oraşul Roşu” sau „Mica Vienă”. Renovat pentru a fi la înălţimea titlului de „Capitală Culturală Europeană 2007", Sibiul te vrăjeşte cu străduţele strâmte, mărginite de clădiri în tonuri pastel, cu acoperişurile din ţiglă roşie de pe care te privesc faimoşii „ochi ai oraşului” şi cu atmosfera de vacanţă.

Maramureş, tărâmul sculpturilor

Tradiţii păstrate cu sfinţenie timp de secole, case din lemn, faimoasele porţi sculptate şi Cimitirul Vesel de la Săpânţa sunt doar câteva dintre „atracţiile” zonei care poate fi asemuită cu un imens muzeu în aer liber.

Mulţi dintre vizitatori spun că au petrecut cele mai frumoase Sărbători în Maramureş, iar amatorii de recorduri găsesc aici cea mai înaltă construcţie de stejar din lume (biserica din Surdeşti).

Bucovina, "ţara de fagi"

Devenită ducat în timpul Imperiului Austro-Ungar, Bucovina şi-a dobândit numele de Buchenland („ţara de fagi”). Pe lângă priveliştile de o mare frumuseţe, zona din nordul Moldovei este cunoscută pentru mănăstirile pictate.

Ctitorite de domnitorii moldoveni acum mai bine de 500 de ani, sunt unice datorită frescelor exterioare şi culorilor specifice: albastru de Voroneţ, roşu de Humor, verde de Suceviţa, galben de Moldoviţa.

Sighişoara,cetatea locuită

Fondată de coloniştii saxoni şi atestată documentar în secolul al XIII-lea,Sighişoara este una dintre puţinele cetăţi locuite. Supranumită „Perla Transilvaniei”,datorită arhitecturii şi poziţiei geografice privilegiate,cetatea te vrăjeşte cu aerul ei autentic medieval,încât ai impresia că te-ai întors în timp câteva sute de ani.