Moscova – Catedrala Sfântul Vasile şi Kremlinul, bijuteriile arhitecturale

1 68475 original jpg jpeg

Capitala Rusiei, Moscova, este nu doar un punct important pe harta politică a lumii, ci şi loc unic din punct de vedere arhitectural.

Catedrala Sfântului Vasile,Kremlinul,Turnul Ostankino şi palatul cu acelaşi nume,Teatrul Balşoi sau Galeria Tretyakov sunt doar câteva din obiectivele turistice care trebuie neapărat vizitate. Trebuie doar să ai timp şi să iei la pas cartierele pitoreşti ale oraşului.

Catedrala Sfântul Vasile din Moscova

Catedrala Sfântul Vasile,situată în Piata Roşie din Moscova,este unul din simbolurile reprezentative nu doar ale oraşului,ci şi ale Rusiei. Stilul pur rusesc şi culorile vii ce o îmbracă o fac unică în lumea creştină. Un loc plin de legendă,cu o istorie care se pierde în timp. Catedrala a fost ridicată între anii 1555-1561,după o campanie victorioasă a lui Ivan cel Groaznic împotriva tătarilor din Hanatul de Kazan. Numele vine de la un sfânt mistic foarte cunoscut,îngropat în interiorul clădirii (Vasilie Blajinoe). Iniţial,catedrala a purtat numele de „krasnaya”,care înseamnă atât „roşu”,cât şi  „frumos”,nume preluat ulterior de Piaţă. Catedrala este împărţită în nouă biserici de dimensiuni reduse,care sunt construite pe aceeaşi fundaţie. În apropierea ei se află Turnul Spasskaya al Kremlinului,o altă atracţie turistică a Moscovei.